sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Miten muokkaan kuvani?

Multa on jo useempaan otteeseen pyydetty toteuttamaan tää kyseinen postaus eli postaus siitä, miten muokkaan kuvani tänne blogiin ja ihan näin yleisestikin. Kuten monille bloggaajille, myös mulle kuvien käsittely postauksia tehdessä on erittäin tärkeää - mitään muokkaamatonta kuvaa en tänne esille pistä. Se määrä, kuinka paljon kuviani muokkaan, riippuu ihan kuvasta. Jos kuva on hämärä tai valoitus muuten vain huono, tulee sitä kirkkautta ja valoisuutta lisättyä koneella yleensä aika reippaalla kädellä. Mulle on tärkeetä, että mun kuvat on valosia ja pirteitä. Sellaiset synkänsävyiset kuvat ärsyttää mua itseeni ihan suunnattomasti ja siksi sellaisia ei hirveen usein mun blogissani nää. 
Kuvien muokkaaminen on yks isoimmista osista postausta tehdessä. Jos on paljon kuvia, muokkaamiseen vierähtää aikaa tunti jos toinenkin. Musta tuntuu, että monet lukijat vähättelevät bloggaajien näkemää työtä postausten eteen - se ei nimittäin todellakaan ole mikään yhden tunnin sessio. Aikaa menee niin postausaiheen ideointiin, kuvien ottamiseen ja niiden muokkaukseen kuin tekstin tuottamiseenkin. 
Ajattelin pistää tän postauksen yhteyteen nyt jonkin verran kuvakollaaseja erilaisista kuvista sekä muokattuna että muokkaamattomana. Päällekkäin olevissa kuvissa ylempi on aina se muokattu ja alempi muokkaamaton. Vierekkäin olevissa kuvissa taas vasemmanpuoleinen on aina muokattu versio. (Tosin etteköhän te sen olisi tajunneet ilman tätä mun selostamistakin.)
(Näitä kahta viimesintä kuvaa en jostain syystä voinut ladata tähän postaukseen kollaasissa ilman, että ne menivät tosi epätarkoiksi...)

Kuten kuvista voi nähdä, mä tosiaan rakastan lisätä kuviin valosuutta. Sen lisäksi niihin tulee monesti lisättyä myös pieni määrä kontrastia, värilämpöä ja terävyyttä. Mihinkään sen suurempaan muokkaukseen en käytännössä koskaan ryhdy. Silloin tällöin lisään kuviin kuitenkin vähän jotain extraa kuten esimerkiksi kenkä- ja meikkikuvassa näkyviä pieniä palluroita ja sen semmoisia.
Mulla on oikeestaan kolme kuvanmuokkausohjelmaa, joita käytän tällä hetkellä. Parhain näistä kyseisistä kuvanmuokkausohjelmista on mun mielestä http://pixlr.com/express/, joka monipuolisuutensa ja helppoutensa vuoksi sopii kyllä käytännössä kaikille. Edellämainitun kuvanmuokkausohjelman lisäksi käytän usein myös ipiccy.com :a. Kuvakollaaseja tehdessä käytän yleensä http://www.picmonkey.com/ -sivustoa, joka on mun mielestä ihan perushyvä ohjelma.

Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä edes muutamille - ainakin niille, jotka tästä olivat niin kovin kiinnostuneita!

21 kommenttia:

 1. Kun muokkaa tuolla pixlr:llä, niin meneekö ne valokuvat johonki? Niinku esim. jollekki nettisivulle :-D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mene, voit tallentaa ne ihan omalle koneelles. :-) En ole ainakaan kuullut, että ne minnekään nettisivulle menis.

   Poista
 2. Mikä kamera sulla on? Aattelin vaan että kun otat itestäs noita kuvia niin onko sulla aina kuvaaja vai käytätkö jalustaa. Koska jos käytät jalustaa niin miten saat aina tarkennettua oikeeseen kohtaan vai onko kamerassas automaatti tarkennus? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on käytössä kaks kameraa, Canon EOS 1000D ja Olympus PEN Mini E-PM2. Canonilla otan aina nuo kaikki asukuvat ja maisemakuvat. En koskaan oo käyttänyt asukuvia kuvatessa jalustaa, vaan mulla on aina ollu joku kuvaaja. :-)

   Poista
 3. Ouch.. Oot oikeesti aika keskiverto kuvaajan tarkoitan että järkkärillä saa kaikki saman aikaiseksi, mutta että vielä muokkaamattomat kuvat ovat useaan otteeseen parempia kuin muokatut? :/ Se on jo taito sinäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mielipide kysymyksiä nuokin. Mutta totta, mä todella olen keskiverto kuvaaja enkä missään vaiheessa ole muuta väittänytkään. :-)

   Poista
 4. Mä tykkään noist kuvist:)Mutta mitä mieltä oot esim. asukuvien muokkaaminen niin että näyttää hoikemmalta?(siis silleen et on iha erinäkönen luonnostaan) Toivottavasti älysi:)ja anteeks mahdolliset kirjotusvirheet

  Oot upee:) Hyvää kevättä sulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä just tuommonen ns. radikaalimpi muokkaaminen ja suoraan sanottuna kusettaminen on tosi syvältä. Mulla ei tulis mieleenkään muokata esimerkiks just kroppaa tai kasvonpiirteitä. Eri asia, jos puhutaan jostain isojen finnien tmv. muokkaamisesta pois. Sellaisen ymmärrän täysin. En kuitenkaan sitä, että muokataan itsestään jotain sellaista, jota ei oikeasti ole. :-)

   Mut hei kiitos sulle! :-)

   Poista
 5. jos siis otat asukuvasi canonilla niin kuin sanoit, niin käytätkö automaatti asetuksia vai mitä? olet kaunis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla automaattiasetuksilla sitä ollaan tähän mennessä menty. :-) Jatkossa rupeen kyllä perehtymään kunnolla manuaaliasetuksiin. Kiitos!

   Poista
 6. oi ihana postaus ♥ tästä oli apua, kiitos ♥

  VastaaPoista
 7. ainiin, muuten! kun tekee picmonkeylla kollaaseja, niin miten sen valkoisen palkin paksuutta voi säätää niitten kuvien välissä? itellä jää se aina tosi paksuksi :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oot tekemässä sitä kollaasia, niin siinä vasemmassa reunassa on päällekäin neljä kuvaketta. Painat niistä alimmaista eli "background" ja siitä sitten "spacing", josta voit säädellä niiden reunojen paksuutta. Toivottavasti ymmärsit! :-)

   Poista
 8. Voisitko välillä tehdä muitakin postauksia kuin ainaisia meikki-ja shoppailupostauksia. :) En siis sano tätä mitenkään pahalla, vaan itseäni kiinnostaisi myös tavalliset arkipostaukset. :)

  VastaaPoista
 9. Oftopic mut nyt, ku tajusin ni onko tossa ruokakuvassa noitten kurkkuviipaleitten takana oleva "juttu" mustekalaa!? :D Näyttää mun mielestä tosi ällöttävälle, mutta jos se on ni oliko hyvää? :D

  -HMH-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, se on mustekalaa. Ja oli yllättävänkin hyvää! :-D

   Poista
 10. Hei♥ mua kiinnostais tietää et mistä tuollaisia housuja saa kun ton ekan kuvan:)

  VastaaPoista
 11. Satuin vain jotenkin tälle sivulle ja katselin kuviasi, jos saa neuvoa vähän niin nuo alkuperäiset ovat järestään parempia kuin muokatut, oikeaan suuntaan sinänsä olet menossa kun olet valoisuutta lisännyt, koska valoa nuo alkuperäisetkin kaipaavat mutta valoa on ihan liikaa ja sitten pitää hieman lisätä vielä kontrastia ja väritasapainoa muuttaa tummempaan suuntaan. Ei muuta kuin tsemppiä ja lisää kuvia kehiin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun muokkaustaidot ovat tässä parin vuoden aikana kyllä jonkun verran parantuneet. :D

   Poista

♥ Jätä ihmeessä kommentti ♥