sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mietiskelyä ja mielipiteitä

Mun uusivuosi sujui mielettömän rennoissa merkeissä Markuksella, jossa juhlimme vaihtuvaa vuotta yhdessä yhdeksän hengen porukalla. Hyvästä ruuasta, sitäkin paremmasta seurasta ja ilotulitteiden katsomisesta koostui aikalailla mun kohdalla vuoden 2013 lopetus ja loppujen lopuksi vuosi 2014 otettiin avosylin vastaan. Olin pakannut kameran mukaan laukkuun, mutten saanut aikaiseksi kaivaa sitä sieltä kertaakaan esille kuvien ottamista varten - sen verran oli kaikennäköistä muutakin tekemistä. Tästä voittekin päätellä sen, ettei varsinaista uudenvuodenpostausta mun blogissa tulla nyt tällä kertaa näkemään, mutta voin sanoa, että jotain muuta kivaa ja vähän erikoisempaa kyllä...

Eilisen ja tämän päivän jälkeen oon päätynyt siihen tulokseen, että vuoden 2014 ensimmäinen blogipostaus tulee olemaan osittain jo pitkään harkittu, ajatuksella kirjoitettu ja ajankohtaisesta aiheesta kirjoitettu mielipidekirjoitus. Idea tähän postaukseen lähti eilen ask.fm sivustolta, jolla avauduin tästä samaisesta aiheesta hieman tiivistetysti vain. Kirjoitukseni sai kyseisellä sivustolla yllättävän paljon huomiota ja mua pyydettiin kirjoittamaan samasta aiheesta tänne blogiinkin ja se sai mut todella miettimään, että "Miksipä ei?".
Nyt hetki sitten koneen ääreen istahtaessani päätin, että en halua ilmaista mielipidettäni vain tästä yhdestä asiasta, vaan sen lisäksi eräästä toisestakin tässä saman postauksen yhteydessä. Toivon todella, että tämä saisi jollain tapaa teidät lukijatkin miettimään näitä asioita ja pohtimaan todella sitä, minkälaisia mielipiteitä nämä teissä itsessänne herättää. Keskustelua on aina mukava saada aikaan ja se ei onnistu ainoastaan yhdeltä ihmiseltä, vaikka kuinka yrittäisi.


Nyt viimeisen parin vuoden aikana on tämä ns. fitness-elämäntyyli saanut hurjasti huomiota niin mediassa kuin muuallakin. Monet ihmiset (varsinkin nuoret) viettävät nykyään suuren osan vapaa-ajastaan erilasilla kuntosaleilla treenatessa tai ryhmäliikuntatunneilla käydessä. Mun mielestä on todella hienoa, että jotkut jaksavat nähdä todella paljon vaivaa tavoitteidensa eteen - eihän niitä muuten voisikaan saavuttaa, eihän? On upeeta, miten monet haluavat olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja omaavat terveen ja hyväkuntoisen kropan - siitä nimenomaan saa ja pitääkin olla ylpeä.
Viime aikoina oon kuitenkin kiinnittänyt huomiota suhteellisen monien (en kuitenkaan halua millään tavalla yleistää) ns. fitnesstyttöjen suhtautumiseen meitä normaalisti hoikkia ja ei-niin-fitnesselämää-eläviä tyttöjä kohtaan. Ympäri nettiä jaetaan kuvia, joissa mollataan hoikkia/laihoja tyttöjä ja korostetaan sitä, kuinka lihas on kaunista ja naisellista. "Vain koirat juoksevat luiden perässä" on yksi naurettavimmista kuvista, mihin olen netissä surffatessani ikinä törmännyt. Näiden kuvien jakaminen osoittaa jo osittain sen, kuinka monien tyttöjen treenaus on väkisinkin saanut sen kusen nousemaan päähän.
Mä oon suurimman osan elämästäni ollut alipainoinen ja ihan huomattavasti kaiken lisäksi. Vaikka ruokavalio on ollut kohdallaan ja lautaselta löytynyt huomattavasti enemmän sapuskaa kuin vain ja ainoastaan se "yksi peruna ja kaksi lihapullaa", on paino pysynyt jatkuvasti normaalin alapuolella. Asiaa ei ole yhtään auttanut se, että olen 180cm pitkä, jolloin painon on ollut lähes mahdoton pysyä perässä pituuskasvun aikana. Tällä hetkellä pituukasvuni on kuitenkin jo loppunut ja paino alkaa pikkuhiljaa olemaan normaalin paikkeilla, vaikka olenhan erittäin hoikka edelleen. Mä en kuitenkaan haluaisi olla hoikka. Hoikkuuteni ei johdu musta itsestäni, vaan geeneistä, jotka mulle on periytynyt. Asia ei ole edes kovinkaan harvinainen, vaan yllättävän monet tytöt "kärsivät" tästä samaisesta ongelmasta ja mun mielestä on melko surullista etteivät ihmiset tunnu ymmärtävän sitä. Teinivuosinani oon saanut kuulla monesti niitä ainaisia, "hulvattoman hauskoja" heittoja siitä, että syönkö mä mitään kun olen näin laiha? Ehei kuulkaas, Pyhällä Hengellähän tässä eletään!
Näihin heittoihin on mahtunut myös niin anorektikoksi ja muodottomaksi tikuksi haukkumista, jotka tällaista täysin tervettä ja ihan yleisestikin ketä vaan ihmistä ihan varmasti kyllä satuttaa. 
Niinkin harmittomalta kuulostava sana kuin "laiha", on monien ihmisten mielestä täysin harmiton ja joskus jopa kehuna tarkoitettu sana, mutta mä otan sen aina tilanteesta riippumatta silkkana haukkuna. Mun mielestä on täysin sama asia, jos sanot jollekin tämän olevan hirveän laiha tai jollekin tämän olevan suunnattoman läski. Molemmat satuttavat yhtälailla ja sitä on normaalikokoisen vaikea ehkä ymmärtää, jos ei ole koskaan joutunut painonsa kanssa millään tavalla kamppailemaan. Mun mielestä ihmisten pitäis ymmärtää jo pikkuhiljaa sekin, että jokainen hoikka tyttö joka vastaan sattuu tulemaan, ei sairasta anoreksiaa. Monet heistä saattavat hyvinkin kamppailla painonsa kanssa nimenomaan siksi, koska haluavat sitä lisää. Anorektikoksi haukkuminen ihan vitsilläkin tilanteessa kuin tilanteessa on hyvin kaukana hauskasta ja mun mielestä erittäin ajattelematonta ja typerää. Auta armias kun menisit jollekin lihavalle ihmiselle aukomaan jotain hänen ylipainoonsa liittyen, niin johan saisit kymmenien ihmisten vihat niskoillesi. Heille ei ole ok vihjailla heidän syömisistään tai mistään, mikä liittyy heidän ylipainoonsa. Miksi hoikille heidän vähäisestä painostaan huomauttaminen olisi siis yhtään sen oikeutetumpaa?
4354 Huvittavia ovat myös nämä kommentit liittyen tyttöjen muotoihin. "Hanki tissit lauta" -kommentit ovat mielestäni ehkä niitä säälittävyyden huipentumia. Ihan kuin ne rinnatkin tuosta noin vaan hankittaisiin? Mun mielestä on erittäin typerää kuittailla ihmisille sellaisista asioista, joihin he eivät voi itse millään tavalla vaikuttaa, paitsi joissain tapauksissa halutessaan kirurgisilla toimenpiteillä, jos niilläkään. Musta tuntuu, että monien kohdalla rinnat ovat ne, jotka määrittelevät naisen ihmisenä. Hyvin naurettavaa ja pinnallista.
Tämä kyseinen asia pätee myös miehiin. Heidän on turha vaatia tytöiltä muhkeita muotoja elleivät itse ole sitä ennen tsekanneet omankin kroppansa ja todenneet jokaisen kehonsa osan olevan täydellisiä - myös niiden, joiden kokoon tai ulkonäköön he eivät voi itse millään lailla vaikuttaa.

Musta alkaa oikeasti jo tuntumaan harmillisen paljon siltä, että mitä pidemmälle tässä eletään, sen pinnallisemmaksi tämä touhu monien ihmisten kohdalla muuttuu. Toki ulkonäkö on tärkeä asia - itsekin käytän sen parantamiseen ja "ylläpitämiseen" huomattavasti rahaa ja vapaa-aikaa. En kuitenkaan ikinä voisi oikeasti vaatia poikaystävältäni isoja/näkyviä lihaksia, ruskettunutta ihoa, tiettyä hiutyyliä tai muuta vastaavaa. Loppujen lopuksi on se sisin se kaikkein tärkein ja ulkonäkö sitten silkkaa plussaa.
4224Tähän edellä käytyyn aiheeseen on mun mielestä helppo liittää tämä toinenkin mielipide - nimittäin mielipide siitä, miksi nykyään monet nuoret kamppailevat itsetunto-ongelmien kanssa.
Monet meistä varmaan tietävätkin siihen jo sen suurimman syyn - median. Media antaa jatkuvasti tietynlaista (vääristynyttä) esimerkkiä siitä, millaisia meidän pitäisi olla. Lehdet ja TV-mainokset ovat täynnä hoikkia ja pitkiä naisia, jotka omistavat täysin virheettömän ihon ja tuuheat hiukset. Nykyään jopa ripsivärimainoksissakin käytetään tekoripsiä paremman vaikutuksen tekemiseksi - katsojia suoraan sanottuna huijataan. Mistä me tiedämme, millaista jälkeä kyseinen ripsiväri todella tekee, jos mainoksessa käytännössä kaikki on feikkiä? Jep, emme mistään.
Media ei aseta paineita ainoastaan tytöille, vaan myös monet pojat kärsivät niistä. Heidän mieleensä muotoutuu tietty kuva, jolta oman kehon täytyisi näyttää. Vääristyneet kauneus-/komeusihanteet ovat suurin syy erilaisiin syömishäiriöihin ja siksi mun mielestä mainontaa pitäisikin tältä osin muuttaa. Vaatemainoksiin pitäisi ottaa myös niitä normaaleita ja hieman isokokoisempiakin naisia ja miehiä ja meikkimainoksissa ei käytettäisi tekoripsiä tai mitään muutakaan vastaavaa, jolla huijata katsojia.
Kaikista pahinta tässä kaikessa on se, etteivät ne mainoksissa esiintyvät ihmiset oikeasti edes näytä sellaisilta, minkälaisina me heidät mainoksessa näemme. Sitä eivät monet nuoret oikeasti edes tiedä, tai jos tietävät, eivät he sitä ymmärrä. Dovella on mielestäni ihan huippuhyvä video juurikin tähän aiheeseen liittyen, ja halusin tuoda sen osaksi tätä postausta. Tällaista huijausta mainonta monissa tapauksissa on - silkkaa vedättämistä ja paineiden asettamista.


Mä olen itse kamppaillut itsetunto-ongelmien keskellä ja muistan hyvin sen, miltä se tuntui. Joka aamu katsoin itseäni peilistä ja mietin "Miksen voi näyttää kauniimmalta?". Mä suoraan sanottuna oikein etsimällä etsin itsestäni ja kehostani jonkinnäköisiä virheitä tai kohtia, jotka omaa silmääni ei sillä hetkellä miellyttänyt. En koskaan miettinyt esimerkiksi sitä, että minulla on kauniit silmät tai hiukseni ovat kivan väriset. Vertailin itseäni jatkuvasti minua kauniimpiin ja vanhempiin julkkisnaisiin, kuten esimerkiksi Megan Foxiin, Selena Gomeziin, Bar Rafaeliin ja Eva Longoriaan, enkä koskaan uskonut muiden kehuista huolimatta olevani kovinkaan kaunis. Eniten itsetuntoani alensi pituuteni. Oon ala-asteelta asti ollut luokkani pisimpiä tyttöjä ja yläasteella sekä lukiossa se pisin. Ajattelin, että olen liian pitkä käyttämään korkokenkiä, jonka takia jätin sellaiset aina ostamatta. Katselin kateellisena lyhyempiä tyttöjä korkokengissä ja toivoin olevani kuin he. Toivoin, että voisin olla yhtä lyhyt ja söpö. "Oot tuommonen hongankolistaja" -kommentit vain alensivat itsetuntoani entisestään. Mietin ettei ole normaalia, jos tyttö on näin pitkä, eikä kukaan poika koskaan haluaisi mua. Ne ajat oli itseasiassa tosi kurjia. Tyytymättömyyteni itseeni toin esille paksulla meikkikerroksella, jollaisen länttäsin päivittäin naamaani. Näin jälkeenpäin musta tuntuu, että se oli jonkinlainen "verho", jonka taakse piilouduin. Hiuksiin meni helposti lakkapullo parissa viikossa ja vaatetus piti olla juuri sitä massaa, jota suurinpiirtein jokaisella vastaantulevalla oli yllään. En uskaltanut tuoda sitä omaa tyyliäni esille, koska pelkäsin tulevani jollain tavalla leimatuksi. Yläasteella sain monesti kuulla olevani meikkipelle, enkä näin jälkikäteen ihmettele yhtään, että miksi. Mä tosiaan olin semmoinen. Itseään häpeävä meikkipelle, jolle meikki oli ainut tapa, jonka avulla saisi kokea olevansa edes hieman kaunis. Paksun meikkikerroksen seurauksena mun iho meni tosi huonoon kuntoon. Näppylöitä ja epäpuhtauksia oli joka paikassa ja se sai mut piiloutumaan entistä enemmän meikkien taakse. Näin jälkikäteen voin vain miettiä, että miksi?
Asiat kuitenkin muuttuivat, kun aloin vakavasti seurustelemaan nykyisen exäni kanssa. Tällöin tunsin ensimmäistä kertaa olevani kaunis juuri sellaisena kuin olen. Markus kertoi mulle päivittäin kuinka kaunis hänestä olen ja kertoi myös pitävänsä pitkiä naisia erittäin naisellisina. Näin sanoivat kuulemma hänen lukuiset poikakaverinsakin, joilta hän oli asiaa kysynyt.
Rippijuhliini hankinkin käytännössä ensimmäiset korkeat korkokenkäni. Tunsin oloni todella hyväksi, koska sain pukeutua juuri sellaisiin vaatteisiin ja asusteisiin, joihin itse halusin. Ei kulunut kauaakaan, kun hankin itselleni toiset ja kaiken lisäksi vielä edellisiä korkeammat korot, joilla kopsuttelin juhlassa jos toisessakin. Pian mulle alkoi myös kehittymään omanlainen tyyli - juuri se tyyli, jossa tunsin oloni kaikkein parhaimmaksi ja itsevarmaksi.
Enää en häpeile itsessäni mitään - etenkään pituuttani, joka tällä hetkellä korkeimpien korkokenkieni kanssa kohoaa 190cm:iin. Mun viime kesänä ostamani Spirit Storen korkokengät ovat tällä hetkellä mun rakkaimmat kengät, joita viitsin tosin vasta kesällä taas kunnolla käyttää. Nykyään mulla on melko vähän sellaisia päiviä/hetkiä, jolloin tunnen oloni rumaksi. Tällöin kuitenkin menen yleensä peilin eteen ja etsin itsestäni niitä hyviä puolia ja sanon itselleni mielessäni olevani kaunis juuri tällaisena kuin olen.
342Tajusin myös, että on turha murehtia sellaisen perään, johon ei voi itse millään tavalla vaikuttaa. Pituus on juuri yksi tällainen asia. Mut on luotu 180cm pitkäksi tytöksi ja asia sitten on niin. Mä en tästä voi kutistua, joten on turha käyttää aikaa elämästään sellaisen asian murehtimiseen. Tällä hetkellä en edes haluaisi murehtia siitä, koska tunnen oloni itsevarmaksi juuri tämän pituisena.
Älkää siis te muutkaan ottako stressiä asioista, jotka eivät millään tavalla tule muuttumaan.

Monilla teistä on varmaan myös jonkinnäköisiä syntymämerkkejä, joiden näkyminen hävettää tai ahdistaa. Tiedättekö mitä - niin on mullakin! Mulla on oikea korva jonkin verran epämuodostunut ja kooltaan pienempi kuin vasen. Monet teistä ei varmaan tätä ole edes huomannut? Aivan. Tämä kertoo sen, että olemme itse paljon kriittisempiä omaa ulkonäköämme kohtaan kuin muut. Muut eivät huomaa meissä todellakaan niitä samoja virheitä, joita me itse itsessämme kiroamme. Höllätkää siis välillä ja ymmärtäkää se, että ootte just niitä omia ainutlaatuisia itsejänne kaikkien niiden syntymämerkkienne, arpienne tai muiden sellaisten kanssa. (Haluan, että jokainen teistä katsoo tämän seuraavan videon. Se tiivistää edellä mainitsemani asian täydellisesti.) 
Mun elämä on ollut paljon helpompaa itsetunnon kohenemisen jälkeen. Vaatteita ostaessani en koskaan enää mieti, että 'mitäköhän muut niistä ajattelevat?'. En myöskään välitä, mitä muut mun blogistani ajattelevat. Kirjoitan juuri omalla tyylilläni ja tavallani, ja jaan haluamiani kuvia. Pukeudun kouluun ja keskustaan juuri sillä omalla tyylilläni ihan ilman, että kenelläkään olisi siitä mulle oikeutta kuittailla tai ohi mennessä katsoa vinoon.
Miettikää nyt oikeesti millainen maailma olisi, jos oltaisiin kaikki samanlaisia? Saman näköisiä, samantyylisiä... Kaikilla mahdollisilla tavoilla yhtä ja samanlaista. Kukaan ei poikkeaisi tyyliltään mitenkään muista. Kirjoittaisimme ja tulkitsisimme asioita samalla tavalla ja käyttäytyisimme kaikki samallalailla. Ainakin mun mielestä elämä olis tällöin todella tylsää.
Ei ole myöskään vain yhtä tai kahta tapaa, jonka mukaan esimerkiksi pukeutua. Vaatetyylejä on yhtä monta kun on meitä ihmsiäkin, ja se, ettet sä tykkää jonkun toisen ihmisen vaatetyylistä ei tää hänestä yhtään sen huonompaa ihmistä.
4332 Oon kuitenkin pistänyt merkille sen, että nimenomaan täällä Suomessa on melkoisen paha ongelma liittyen hyvän itsetunnon omaamiseen. Jos joku ihminen on tyytyväinen itseensä, saa hän automaattisesti haukkuja niskoilleen. Jos myönnät olevasi kaunis, leimataan sinut heti itserakkaaksi. Jos taas myönnät olevasi tyytyväinen esimerkiksi pituuteesi, keksii joku siitä heti jotain moitittavaa. Tai entäs jos elämässäsi on asiat hyvin ja tuot sen reilusti esille? Tällöin olet heti säälittävä ja lesoilet omistamillasi asioilla ja kokemuksilla. Miksei jumankauta anneta ihmisten olla tyytyväisiä itseensä ja omaan sen hetkiseen elämäntilanteeseensa? Jos omassa elämässä on menossa huono vaihe, ei se anna kenellekään oikeutta viedä sitä elämäniloa muilta. Mun mielestä ihmisten pitäis nimenomaan oppia iloitsemaan myös toisten puolesta ja kannustamaan toinen toistaan. Vaikka toisen elämä tai ulkonäkö aiheuttaisi mielessäsi joskus kauteutta, miksei sitä voisi tuoda positiivisesti esille? Olen varma siitä, että jos tämä asia muuttuisi, uskaltaisivat ihmiset paremmin tuoda itsevarmuutensa ja hyvän itsetuntonsa esille ilman minkäänlaista epäröintiä siitä, tuleeko automaattisesti leimattua jollain tavalla huonoksi ihmiseksi.
675
Haluan vain sanoa teille, että uskaltakaa olla niitä omia itsejänne. Mä tiedän tosiaan kuinka kurjalta tuntuu, kun mielessä on jatkuvasti tunne, että kaikki itsessä mättää. Siitä tunteesta pääsee kuitenkin eroon, kun tarpeeksi tahtoa riittää. Jokainen meistä on yksilöitä, eikä meitä ole tarkoitettu samanlaisiksi. Silti me ollaan kaikki saman arvoisia - jokainen meistä. Olit sitten 155cm tai 185cm, poika tai tyttö, käytä just sellaisia vaatteita, kenkiä ja asusteita, mistä sä itse tykkäät. Puhu ja kirjoita juuri sillä sun omalla tyylillä ja tuo persoonallisuutes näiden kautta esille. Se, että oot itsevarma, näkyy susta ulospäin. Se todellakin huomataan ja mä takaan sen, että se myös kaunistaa sua entisestään.

                                                                                                                

 Ylimmät kollaasikuvat We<3it

248 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa joka sana! Tää postaus anto mulle vielä lisää itsevarmuutta. Oot oikeesti niin insipiroiva ja upea ihminen. Ja vaikka oot tosi kaunis niin silti puolustat vähän erilaisempia ihmisiä. Menen kohta katsomaan tuon doven videon. Oot ihana!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) Ihanan piristävä kommentti.

   Poista
 2. Oot tosi hyvä kirjottaan! Oon nyt vähän aikaa seurannu sun blogii ja oikeesti tänään ootin paljon et mitäköhä sieltä tulee koska kirjotit niin kauan ja pakko sanoa et odotus palkittiin! :3 Toivottavasti jatkat tälleen etkä oo semmone niinku useimmat et puhuu vaa jotak niitte päivästä lyhyesti vaa teet just tämmösii pitkii ja asiallisii! Vaikka ite haluisit olla semmone ei niin asiallinem niin mä ihailen tuota ainakin ja kun mä oon -01, oon alkanu ottamaan sulta tosi paljon esimerkkii koska haluun olla hyvä bloggaan :)! Jatka tuollee :33

  VastaaPoista
 3. ihana postaus Vilma! itse oon 160cm ja rakastan olla lyhyt <3 oot tosi kaunis ja vaikutat mukavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, että oot tyytyväinen pituutees. :)

   Poista
 4. Ihana teksti, joskin melko pitkä. :D
  Mutta mä niiin samaistuin tuohon laihaksi haukkumis juttuun. Sairastuin tässä vuosi sitten erääseen sairauteen jonka "ansiosta" laihduin 10kg, muutenkin alipainon rajoilla keikkuvalle tytölle se oli paljon. Päällimmäisenä tuosta ajasta on jääny mieleen ihmisten kommentit "näytät ihan luurangolta", "hyi miten laiha oot!". Itkin kotona monet kerrat eikä mun tehny enää mieli mennä ihmisten ilmoille. En ollut sen kummemmin edes ajatellut laihtumistani ennen kuin sain kuulla siitä muilta. Ja kun miettii kuka olisi sanonut samaa lihavalle tai lihonnelle ihmiselle? Mun kokemusten mukaan ei kovinkaan moni.. Ja vaikka olisikin niin oikeuttaako se silti laihojen haukkumiseen.
  Oon saanu kuulla laihaksi haukkumista ja "etkö sä syö mitään"-kommentteja ties kuinka monta kertaa ennenkin sairastumista. Se oikeasti voi satuttaa.
  Nykyään mulla on kuitenki jo parempi itsetunto ja vain silloin tällöin saan kuulla kommentteja koostani. :)
  Varmaan pisin blogikommentti mitä oon kirjottanu, mutta tää laihuus juttu koskettaa joka kerta. En edes enää viitsi alkaa kirjoittamaan mielipidettä muista postauksen aiheista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei kuulostaapa kurjalta tuo sun sairaus, johon sairastuit vuos sitten. :( Onneks voit nykyään kuitenkin jo paremmin!

   Ja joo tää oli kyl tosi pitkä postaus ja tässä meni mulla itellänikin lähemmäs kuus tuntia tätä tehdä. Toivottavasti ihmiset jaksaisivat kuitenkin loppuun asti tän lukea. :)

   Poista
 5. Mul on ollu jo pienenä toi sama ongelma mitä tossa alussa kerroit tosta että laihuus jutusta,se on tosi
  kurjaa ku joutuu kuuntelee esim. Sä oot tollai lauta/laiha, enmä sille voi mitää jos oon luuranko,syön normaalisti ihan niinkuin kaikki muutki.

  Mut sul on tosi hyvä blogi ;)

  VastaaPoista
 6. Sä oot ihan älyttömän kaunis ja mun kaveri kerran linkkas tän sun blogin mulle ja sanos et tätä blogii kirjottaa semmmonen tyttö joka on sun kaa samannäkönen ja kun katsoin tätä blogii ekan kerran niin ja sun kuvaa nii tajusin et me oikeesti näytetään vähän samalta :) jotenki tosi hassuu :D

  http://annu-thisismylife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä postaus, olis kiva lukea tällasia enemmänkin! Itekin olin vielä peruskoulussa tosi laiha ja sain kuulla aina kauheeta päivittelyä siitä. Ei se tosiaan kivalta tuntunu, mut ymmärrän kyllä, et joidenkin mielestä se on vaan kehu. Toivottavasti tää postaus sai jonkun edes vähän miettimään tota laihuusjuttua ja toisten ulkonäön kommentointia ylipäänsä. Tää oli ihanaa luettavaa :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan niin! Kiitos sulle paljon. <3 :)

   Poista
 8. Tää oli tosi upeeta tekstiä. Monta sellasta asiaa jotka pisti ajattelemaan.

  Mua on itseänikin kyllä mietityttänyt tuo, että esimerkiksi juuri sua tullaan dissaamaan siitä jos sulla on hyvä itsetunto. Miksi kaikkien pitää olla niin kauhean katkeria jos toinen on kaunis ja ajattelee itsekin niin. Mielummin hyvä itsetunto kun sellainen jatkuva natiseminen omasta pärstästä. Miksei ihmiset voisi olla onnellisia toistensa puolesta ja löytää itsestään samalla tavalla jotakin hyvää? Kaikki voisivat yksinkertaisesti elää sen kanssa että jotkut on kauniita, mutta se ei tee kenestäkään sen vähäpätöisempää.

  Kirjoita joskus lisää mielipidepostauksia, tää oli aivan loistava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Oon havainnut tuon ongelman monien ihmisten kohdalla ja tuo ärsyttää mua itseeni niin paljon, että oli pakko tässä päästä siitä mainitsemaan. :D

   Kiitos kuitenkin sulle. <3 Ihanaa, että tykkäsit. :)

   Poista
 9. Tosi hyvä kun toit tän asian esille! Monet eivät välttämättä edes havaitse median vaikutusta itseensä. Hienoa että oot saanut itsetuntoa parannettua! Tiedän myös kuinka hirveää on katsoa peilistä joka päivä löytämättä mitään positiivista itsestään. Itsetunto on aivan nollassa, eikä asiaa auta se että saatan sairastaa syömishäiriötä ja masennusta. Kun mieli on sairas, ei itsellä riitä kykyä diagnosoida omia ongelmia... Pitäisi hankkia jostakin apua. Anyway suunta on ylöspäin, ainakin toivotaan niin. Oli pakko avautua kiitos aamen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tää teksti iski suhunkin - ja nimenomaan tuo median vaikutus meihin ihmisiin. Paljon tsemppiä sulle ja jaksamisia jatkoon. <3 :)

   Poista
 10. Mä myönnän suoraan olevani kateellinen sun kyvylle ilmaista asioita. Saat tän uppoomaan kaaliin neutraalilla sävyllä ja jokaisen varmasti tarkastelemaan itteään eri tavalla. Muistan hyvin ne demitysajat ku kävin kerran parissa tunnissa stalkkaamassa sun profiilia (myös lissuaikoina) miettien miksen voi näyttää samalta. Se oli kauheeta. Oikeesti itkin joskus koska olit paaaljon kauniimpi. Oon oppinu vihdoin sietämään sitä että meillä on erilaiset kasvonpiirteet ja vartalot, eikä niille voi melkeenpä mitään tehdä. Kummassaki on omat hyvät puolet. :) Saat varmasti tästä postauksesta paljon hyvää palautetta ja mä oon niin ilonen että sait puettua tän kaiken oikeiks sanoiksi. :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Tea! Tää kommenttis piristi tosi paljon. :) <3

   Poista
 11. Tää fitnessbuumi on osunnut kyllä omaan nilkkaan näiden poika-asioiden suhteen. Olin yhdessä ihanan pojan kanssa, jolla oli loistava luonne ja treenasi tarpeeksi jotta kunto pysyisi hyvänä. Itse treenaan monta kertaa viikossa entisen harrastukseni ja kuntoutukseni, se on elämäntapani. Suunnilleen vuosi sitten poikaystäväni päätti ettei hän voi enää olla suhteessa kanssani, koska olen häntä lihaksikkaampi? :-D Kaikista eniten naurattaa se että hän itse halusi minun treenaavan yhtä paljon kuin hän, noh oma vikansa :-D

  VastaaPoista
 12. Vau, tää oli niin ihana teksti!! :') joka sana oli täyttä asiaa ja on hienoo et sulla on myös tollanen kirjottamisen lahja, jolla pystyt tosi hienosti tuomaan nää asiat esille! Vaikka oli pitkä teksti, niin tosiaankin lukemisen arvoinen. Pisti oikeesti miettimään kyseisiä asioita, kiitos sulle! ♥:-)

  VastaaPoista
 13. Voi ei, oot ihana + sait mut itkemään tekstilläsi <3

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästä tekstistä, avasi silmiä kummasti! Itse koen kuuluvani ns. Fitness-neitoihin vaikkakin käyn puntilla pääasiassa harrastukseni velvoittamana, mutta vaikka en harrastaisikaan tätä ihanaa joukkuelajia, nii uskoisin siltikin käyväni kuntosalilla. Mutta, en todellakaan ajattele että hoikat olisivat rumia, en todellakaan ja tässä piileeki semmonen että vaikka olenkin urheilija, niin rasvaptosenttini on varmasti monta ei-niin-urheilijaa suurempi - meillä kun tämä lievä pyöreisyys tulee suvussa. Olen toki ollut ala-asteen alipainoinen mutta omistinki sillon vähän heikon ruokahalun ja kasvoin normaalia vauhdikkaammin, ja pituuskasvukin loppu muita samanikäsiä aiemmin. Tämä postaus kyllä avas vähän ajatusta siitä, että vaikka omistankin pyöreyttä enemmän, niin se ei minusta rumaa tee eikä minun tarvitse hävetä sitä. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että tää postaus avas ja toi esiin ajatuksia! :) Ja haluan vielä mainita tosiaan sen, että kuten postauksessa mainitsinkin, niin en todellakaan halua yleistää sitä, että jokainen ns. fitness-tyttö arvostelisi hoikempia ja sellaisia, ketkä eivät treenaa. :) Hienoa, ettet sä oo semmonen!

   Poista
 15. Tämä olin ihan sairaan hyvä postaus sulta ja täyttä asiaa! Haukkuminen on kauheaa ja itsetuntoa murentavaa, kokemusta on... Sulla on aivan kadehdittava ulkonäkö, oot kaunis, pitkä ja hoikka! Mitä muuta voi toivoakaan? Itse oon tällainen perus 165 cm pitkä, lihon suht helposti ja sen rasvan pois saaminen on aina kovan työn takana... Vaikka fitness on elämäntapani, en todellakaan arvostele muita ihmisiä sen takia. Haluan kannustaa kaikkia terveellisiin elämäntapoihin, en laihuuteen tai lihaksikkuuteen. Olen itsekin huomannut, että joillakin on fitness niin sanotusti noussut päähän. Haluan, että ihmiset pitävät itsensä kunnossa terveydellisistä syistä. Jokainen tehkööt omat valintansa :) Ihmisiä on erilaisia ja jokaisella on omat ihanteensa. Muutamia vuosia sitten en voisi kuvitellakaan, että ajattelisin näin, mutta onneksi ajattelutapa muuttuu kasvaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistas! Hienoa, että oot tota mieltä ihmisten treenaamisesta ja muutenkin oli tää kommenttis mielestäni tosi hyvä. :)

   Poista
 16. Olet upea ja fiksu nuori nainen. Kirjoitat rennolla otteella, mutta täyttä asiaa. Mulla kesti kauan hyväksyä oma keho sellaisena kuin se on (lyhyt mutta vahva). Jatkan blogisi lukemista, vaikka en ehkä kuulukaan ihan kohderyhmään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sulle! Hyvä, että säkin oot nykyään hyväksynyt oman kehos sellaisena kuin se on. :)

   Poista
 17. Vau, tää oli tosi ihana postaus! Oot jotenkin niin rohkaiseva ja hyvä malli nuoremmillekin lukijoilles :) huomas että oot oikeesti kirjottanu tän ajatuksella ja tarkotat jokaista sanaa. Sun blogi on ehdottomasti mun lemppari! :)

  VastaaPoista
 18. Luin tämän kokonaan ja pakko sanoa että loistavaa tekstiä! Olen sun kanssa niin samaa mieltä! Ja usein ihminen tosiaan katsoo itseään paljon kriittisemmin kuin muut. Itse olen aina vihannut mun nenää ja tuntuikin niin oudolta kun poikaystävä tokaisi että se on yksi söpöimpiä kohtia mussa. Pikkuhiljaa sitä on oppinut hyväksymään ne omat "viat" ja joitakin on ehkä alkanut ajatella sittenkin niinä hyvinä puolina. Esimerkiksi mulla on hampaiden välissä rako, josta ennen halusin eroon, mutta nykyään pidän sitä oikeastaan hyvänä puolena. Se näyttää oikeastaan ihan kivalta ja se on osa mua!! :)

  Ja sä olet tosiaan kaunis, upea ihminen. Moni varmasti haluaisi olla pitkä, kuten sinä! Mutta ymmärrän myös sen että joskus olet tuntenut tarvetta olla lyhyempi. Joka asialla on ne molemmat puolensa. Ja olet hyvä esimerkki siitä miten itsensä voi hyväksyä ja sillä itsevarmuudella saada lisää kauneutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sulle! Sain kommentistas juuri sen käsityksen, että oot saanut kasvatettua itsetuntoas. Se on tosi hieno juttu. :)

   Poista
 19. Enpä ole ennen harrastanut kommentointia, mutta nyt oli ihan pakko päästä sanomaan sulle jotain.Aivan loistava postaus! Pystyin samaistumaan niin moneen kohtaan tekstissäsi - etenkin pituuteen, painoon ja pukeutumiseen liittyen. Hennosta rakenteestani ja pituudestani (179cm) on tullut kuultua vaikka mitä, kuten itsekin mainitsit "hongankolistaja" ym.. vastaavat ovat niin tuttuja.Oon ihaillut myös aina korkeita korkoja, mutta oon pelännyt keräväni liikaa katseita tai nälväilevää kommentointia.Sun postaus pisti ajattelemaan uudella tavalla - taidankin hankkia ylppärimekon kanssa yhteensopivat korolliset kengät niitten ballerinojen sijasta.Sulla oli myös todella hyvät videopätkät havainnollistamassa sanomaasi.Myös toisiaan pukeutumiseen liittyen vielä maininta, että oon löytänyt myös oman persoonallisen tyylini, ja aion pitää siitä linjasta jatkossakin kiinni. Erityisesti kuitenkin mieleeni jäi tekstistäsi mielipiteesi: laiha on yhtä paha sana kuin läski, ja olen täysin samaa mieltä siitä kanssasi- tätä tulisi mielestäni tuoda enemmän julki.Kiitos vielä ihanasta postauksesta... taidanpa toistenkin kommentoida, sillä tästä tuli itsellekin niin hyvä mieli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentistasi tuli mulle tosi hyvä mieli! Kiitos ihan hurjasti. :) On mahtavaa kuulla, että oon saanut sut ajattelemaan asioita toisin ja käyttämään just esimerkiksi noita korkokenkiä, jos niistä itse kerta tykkäät. Ihan huippujuttu! :)

   Poista
 20. Tää on niin totta kaikki, tosi hyvä teksti! :)

  VastaaPoista
 21. Sain luettua tästä vain pienen osan, koska itkettää. Oon aina ollut se laiha jolle sanotaan "hyi vittu mee mäkkiin" "oot niin lauta ettei susta tuu koskaan mitään" "hyi miks näytät tolta, onko sun kylkiluut jotkut mutantit?" joka aiheutti eräänlaisen vastareaktion ja aloin laihduttamaan alipainosta merkittävään alipainoon asti ja nyt monen vuoden itseinhohelvetin jälkeen vihaan itseni edelleen yhtä paljon kuin ennenkin. Vaikka olenkin luopunut siitä toivosta, että voisin näyttää ikinä siltä miltä itse(ja muut) haluavat, yritän silti treenata ja käydä salilla, jotta voisin olla edes vähän tyytyväinen. Koska tunnetusti tissit ja vartalon muoto määrittelee, kuka on oikea nainen ja kuka ei. Mutta jotenkin olen aina kuvitellut, että sinä olisit sen tyyppinen ihminen jolle viimeisenä tulisi itsetunto-ongelmia tai vastaavia ajatuksia, koska olen aina pitänyt sua jotenkin tosi täydellisenä. Tänäänkin aamulla pikkusisko kiikutti puhelimensa ja instagramin mulle että "hei kato kato, tää Vilma Järvinen instagramissa on tosi tosi kaunis!!" :D Mutta sillä ei ole väliä miltä näyttää oikeasti, jos kuva itsestään on vääristynyt. Ehkä hieman turha kommenttikokonaisuudessaa, mutta vaikka se julmalta kuulostaakin, on jotenkin lohduttavaa lukea jonkun muunkin ajatuksia aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet oo päässyt vielä ns. hyväksymään itseäsi. Kiitos kuitenkin kun tulit kommenttis jakamaan, sillä se ei todellakaan ollut turha. Kaikkea hyvää jatkoon, toivotaan, että pian säkin pystyisit arvostamaan itseäsi just tuollaisena kuin olet. Siihen menee jokaisella ihmisellä oma aikansa. :)

   Poista
 22. Mahtava teksti! Itse olen nyt 8lk ja olen tosi laiha, ja just toi on niin ärsyttävää kun läskille ei voi sanoa et hyi ku oot läski mutta oletetaan että laihalle voi. Ja mulle on sanottu just noin ja muutakin kuten hujooppi tms. ja se tuntuu niin pahalta! Milloin sä muuten aloit lihoamaan? :-) oot ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se ei todellakaan tunnu hyvältä. :/ Mun paino alkoi kasvamaan vähän ennen pituuskasvun loppumista, eli reilu vuosi sitten. :)

   Poista
 23. en jaksanut lukea. eiköhän nää dove-videot ja "kaikki on kauniita" tai "ei laihoja saa haukkua" mielipiteet ole luettu jo moneen kertaan demistä ja muista hömppäblogeista. keskity vaan ottamaan kuvia niistä vaatteista ettei mene aikaa turhaan tälläseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et kerta postausta kokonaan lukenut läpi, ei sun mun mielestä myöskään kannata tuollalailla sitten kommentoida. Postauksessa toin esille huomattavasti enemmänkin asiaa, kuin nuo, mitä kommentissasi toit esille. (kuten esimerkiksi omatkin kokemukseni)
   Ja muutenkin jos noita asioita olisi jo tarpeeksi täällä ympäri nettiä jauhettu, ei tällaista ongelmaa enää sitten olisisi (tai ainakaan näin suurta). :)

   Mä keskityn blogissani just semmoisiin asioihin, mihin itse haluan ja jos tällaiset postaukset sussa noin vahvasti negatiivisia mielipiteitä herättää, niin kannattaa varmaan sitten jatkossa lukea vain ne vaatepostaukset, jos ne kerta ovat ainoita ei-niin-turhia postauksia.
   Mun mielestä tällaiset syvällisemmät postaukset ovat aina silloin tällöin tosi kivoja ja aiheuttavat kivasti keskustelua lukijoiden keskuudessa. Tällaiset ovat mun mielestä todella kaukana turhasta, mutta mielipiteitä tähänkin asiaan on monia. :)

   Poista
  2. Oon osittain samaa mieltä toisen anonyymin kanssa, siitä että nää asiat on sanottu moneen kertaan. Mutta niin kauan kun tää ei oo painunut ihmisten aivoihin niin aiheesta pitää kirjottaa. Hyvä Vilma!

   Poista
 24. Aivan mahtava postaus! :)

  VastaaPoista
 25. Upee teksti ja täyttä asiaa joka kohta!! Mua on haukuttu laihaks/anorektikoks ja se oikeesti sattuu yhtä paljon kuin se että haukuttais ylipainoseks.
  Mun yks läheinen kaveri sano siis pari vuotta sitten aika suoraan et "oot tosi laiha ja onks sul anoreksia" ja lisäs viel et "jos et ala syömää ni en oo sun kaveri". Wtf?? Enää en oo kylläkään kyseisen henkilön kaveri ja oikeestaan ton kyseisen keskustelun jälkeen välit alko viilenemään.
  Mutta joo, Vilma oot upee ja hyvää tulevaa vuotta sulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä? Mun mielestä kaikista pöyristyttävintä on just tuo, että tuollaisia haukkuja kuulee suoraan omilta _kavereilta_. Tuo sun entinen kaveri ei selvästikään miettinyt loppuun asti sitä, miten asiat kannattaa tuoda esille tai kannattaako tuoda ollenkaan.

   Kiitos ja hyvää tulevaa vuotta sullekin! :)

   Poista
 26. Ihana Vilma! Kirjoitat hyvin ja rohkeasti, ois kiva kuulla jatkossakin lisää sun mielipiteitä. :)

  Mulla itsellä on oma tyyli vielä vähän hakusessa, ja siihen vaikuttaa myös muiden pukeutuminen ja mielipiteet. Vaikka tietäisin, että vaate A on enemmän mun tyyliä, niin jos vaate B:kin on ihan ok ja saa mut mukautumaan paremmin muiden tyyliin, valitsen B:n, koska mulla tulee se päällä itsevarmempi olo. Samalla kärsin silti siitä, etten voi olla täysin oma itseni. Töitä riittää vielä tän suhteen, mutten oikein tiedä, miten asioita vois parantaakaan. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa asiat paranevat - niin uskon käyvän tässä sunkin tapauksessa! Kyllä sä jossain vaiheessa sen ymmärrät, että omana itsenä oleminen on se kaikkein tärkein asia. Tai ehkä ymmärrätkin sen jo, mutta ajan myötä myös ymmärrät sen toteuttaa, kun osaat jättää median ja muiden ihmisten luomat paineet omaan arvoonsa. :)

   Poista
 27. mulla on itseasiassa tällä hetkellä menossa pieni kamppailu tuon itsetunnon kanssa. en juo tai polta ja oon monesti sanonut olevani täysin niitä vastaan mun ikäisenä ja nyt syksyn aikana mulle on alkanu enemmänkin kuin satelemaan kommentteja kuinka tylsä olen, nolo, luulen olevani täydellinen ja näitäkin tuli ihan parhailta kavereilta (ja tietenkin askissa...) se on saanut mun itsetunnon alas enkä nykyään halua/jaksa edes nähdä kavereitani. tunnen itseni ulkopuoliseksi kun mietin että muut juovat mutta mä en. heillä on omat inside jutut ja mä jään niistä pois koska en ollu viime vklp bileissä... mulla on kuitenkin tapana nostattaa itsetuntoani omalla tyylilläni ja omalla blogillani - ne on asiat jotka ovat intohimoni ja niiden avulla pystyn olemaan oma, luova itseni. tämä on kuitenkin vain pintaa ja mulla on tapana vaipua jonkinlaiseen hetkelliseen masennukseen jos vaikka nään kavereideni yhteisiä kuvia facebookissa tai ajattelen entistä ihastustani. samaistuin tuohon kohtaan jossa kerroit markuksen nostaneen itsetuntoasi - mulla oli sama vaihe alkusyksystä kun oli pientä "säätöä" silloisen ihastukseni kanssa. tuntui että säteilisin joka pv mutta yhtäkkiä ei enää nähty, juteltu ja kaikki viileni. siitä lähti tavallaan mun alamäki ja nyt sen perässä on tullut niitä kommentteja tylsyydestäni - mutta kukaan ei tajua että mulla ei ole enää motivaatiota lähteä minnekkään... huomaa että kello on puoli kaksi yöllä kun tällasen avautumisen kirjoitin mutta tää tuntui oikeelta kirjoittaa tähän. ja tiiän ja tunnen sen että tuun tästä nostamaan itsetuntoani korkeammalle. :-) ja tää teksti sai mut jaksamaan vielä pidemälle kun heräsin taas etten ole huonon itsetunnon kanssa yksin. muista vilma et oot upee nainen olit sitten kuinka pitkä tahansa ja annat niin paljon inspiraatiota tällä blogillas ihmisille (mukaanlukien mulle) :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistas ja toivottavasti itsetuntos lähtis tämän myötä tosiaan nousemaan! :) Mä tiedän myös miltä tuntuu, kun iso osa nuorista (mukaan lukien myös osa kavereistani) juovat käytännössä joka viikonloppu. Mäkin oon tuntenu jollain tapaa olevani ulkopuolinen, koska en itse moista "harrasta". Enää en kuitenkaan asiasta millään tavalla murehdi vaan olen ainoastaan ylpeä siitä, etten ole mennyt ns. muiden mukana tekemään mitään sellaista (tässä tapauksessa viikottaista juomista), joka mua ei oikeasti tällä hetkellä hirveästi itseäni kiinnosta. :)

   Poista
  2. Hienoo,että täällä on muitakin, jotka eivät juomista harrasta!:)

   Poista
 28. Vitsit miten hyvin sä kirjotit,
  tätä lukiessa omassa päässä alkoi pyöriä ajatuksia.
  Tulin ihan hyvällä tuulelle tästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että tää pisti sutkin todella miettimään asioita, sillä se oli tän tekstin tarkoituskin. :)

   Poista
 29. Hieno teksti ja sustahan saa aina kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mutta huom: kyllä niitä tilanne- ja pellekuviakin on tullut otettua, jotka eivät aina niin kauniita ole! ;)

   Poista
 30. Huhhuh, ei jääny kyllä mitään lisättävää enää tohon tekstiin! Oon itekkin aikoinaan murehtinut mun pituutta vaikka oon "vaan" vähän päälle 170 ja oon niin kiitollinen kaikille, jotka sillon mua piristi ja joiden ansiosta sain itsevarmuutta mun ulkonäön ja ennen kaikkea pituuden suhteen :-) Nykyään mä en enää edes haluais olla yhtään senttiä lyhyempi vaan päin vastoin, koska tän kaiken hässäkän keskellä mallin ura on alkanu kiinnostaa mua ja vieny mun sydämen ihan mukanaan! Pitäis ensin vaan laihduttaa semmoset 15kiloa et sopisin niiden joukkoon painon ja kropan puolesta :-( :-D

  Upeasti kirjotettu teksti! :-)


  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Oon tosi ilonen siitä, että oot nyt tyytyväinen pituutees ja näet sen nimenomaan hyötynä tuota mallin uraakin ajatellen. :)

   Poista
 31. Itkuhan tässä si tuli.. :') oli oikeesti pakko pysähtyä miettimään asiaa kun itselläkin noita itsetunto ongelmia on ja itelle aika tärkee asia. Vaikka vaan kerran tai kaks haukuttais läskiksi tai laihaksi nii kyllä se n muistaa ja mulla se sana läski palaa kyllä aika usrin mieleen sinne peiliin katsoessa. Mut mä en ymmärrä noita et "miks laihoille saa huomautella irvailla mut läskeille ei saa?" , kun eihän ketään saisi edes arvostella mitenkään loukkaavasti?! P.S oot aivan ihana bloggaaja arvostan sua paljon♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Toi on ihan totta, että painoi ihminen sitten just sen verran mitä painoi, ei hänelle kukaan saisi siitä millään tavalla ilkeään sävyyn huomauttaa. Mun mielestä jokaisen pitäis saada olla rauhassa just siinä omassa kehossaan ihan ilman muiden jatkuvaa arvostelua. :)

   Poista
 32. Jos sun teksti ei olis ollu niin ihana ja totuudenmukanen en olis jaksanu lukee ees kappaletta, mut jaksoin koko postauksen ja ihan mieletön teksti!

  Oon niin samaa mieltä tosta, ja vaikka oonki tyttö ja yks koulun pisimmistä seiskoista en jatkossa anna sen haitata. Vaikka en oo mikään kauheen laiha, enkä kaunis, ni oon viime vuoden aikana oppinu samaistuun siihen, etten ulkonäölleni voi mitään.

  Ja oot ihan mahtavan kaunis ja just tollanen malli!:) pitkä ja laiha ja täydellinen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kiva, että tää teksti uppos suhunkin. :>

   Poista
 33. Ihan oikeasti, kiitos. Viimeksi eilen kiinnitin huomiota siihen, etten oo viikkoihin syönyt kunnolla ja lenkin jääminen välistä nostaa kyyneleet silmiin. Taidan tulostaa tän tekstin ja laittaa seinälle, ehkä mä tän avulla jaksan pitää huolta itsestäni ja tajuan, että ulkonäkö ei ole se maailman tärkein asia. :-----) vähän surullista että oma itsetuntoni on nyt 18-vuotiaana huonompi kuin mitä se yläasteellakaan oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti todellakin ymmärtäisit sen! Tsemppiä sulle, asiat kyllä kääntyvät parhain päin. :)

   Poista
 34. En oo ikinä oikeen kommentoinu mihinkään blogiin ja nyt päätin, koska oon sulle oikeesti kiitollisuuden velkaa. Oon aina ollut tosi pitkä tyttö. Pikku taaperosta asti muita ainakin päätä pidempi. Pienenä tykkäsin pituudestani ja kehuskelin jopa sillä, mutta iän myötä aloin pikkuhiljaa masentua. Siis oikeasti masentua. En lähtenyt minnekkään kotoa ja tunsin olevani ruma, koska olin niin pitkä. Pelkän pituuden takia. Hassua. Itkin joka ilta kotona kuinka tahtoisin olla lyhyt, etten kelpaa kenellekkään pojalle.
  Aikaa kului ja pituuden kanssa kamppailu jatkui. Löysin sut demistä, niiden kaikkien haukku-kommenttien saattamana. Tykästyin sun blogiin heti ihan hirveesti. Sitten huomasin kuinka itsevarma olit sun pituudesta. Pikkuhiljaa mun oma itsevarmuus lähti nousuun. Nykyään olen niin tyytyväinen pituuteni, että en antaisi senttiäkään pois. Välillä tulee mietittyä, että jos en olisikaan löytänyt blogiasi, itkisinkö edelleen nurkassa pituudestani? Sitä ei tiedä, mutta oon sulle vilpittömästi kiitollinen ja tuun aina oleenkin! Kiitos Vilma♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wou olipa ihana kommentti! Piristi mun mieltä kyllä todella paljon. Kiitos. <3

   Poista
 35. Mistä toi sun viimeisen kuvan beige takki on?:)

  VastaaPoista
 36. Mä en ole ikinä kommentoinut sun blogiin, vaikka reippaasti yli vuoden varmasti olen jo tätä aktiivisesti seuraillutkin. (Ihana blogi, selvästi mun suosikki!!:))

  Ihana teksti, kiitos siitä. Sä Vilma inspiroit ja autat ihmisiä, ja vaikkei tunnetakaan niin susta saa aidosti hyväsydämmisen ihmisen kuvan, jota sä varmasti ootkin. Sä levität semmosta sanomaa mikä on todella tärkeä. Maailma tarvitsee enemmän sun kaltaisia ihmisiä. Saat olla itestäs ylpee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon sulle! Ihana kommentti. <3 :)

   Poista
 37. Pakko kommentoida tähän, että mua vituttaa yli kaiken se, että oon normaalikokoinen ja että normaalikokoiseksi mua myös sanotaan. Normaalikokoinen en todellakaan haluaisi olla siinä mielessä missä se käsitetään nykyään eli ei hoikka muttei mikään pulleakaan = siishieman ylimääräistä siellä sun täällä. Jos normaalikokoisuus olis lihaksilla hankittua niin sillon sanotaan lihaksikkaaks, mutta normaali on just sellanen "mm perus" ja mua oikeesti loukkaa se jos nua normaaliksi kutsutaan. Vaikka kokoni täksi tiedostankin, se ei vain ole sitä mitä haluan olla. Vähän niin kuin just läskejä tai laihoja loukkaa kommentit omasta koostaan jos sellaisia eivät halua olla/halua tulla luokitelluksi kyseiseen lokeroon. Mulle olis kohteliaisuus jos mua sanottais laihaks koska sellanen haluaisin myös olla (mut kaikella rajansa) ja eniten vituttaakin oikeesti laihat ja hoikat ihniset, jotka sanoo olevansa normaalikokoisia. Se tekee musta normaalikokosesta joka heitä isompi kuitenkin sattuu olemaan sen "isomman normaalikokosen" tai jopa joidenkin silmissä läskin. Toivottavasti tästä sai jotain selvää, mutta joo ei mun ollut vaan tarkitus valittaa vaan pointti oli siinä, että ihmisiä loukkaa aina se jos tulee lokeroiduksi muiden silmissä sellaseen lokeroon mihin ei itse halua kuulua. Mutta koska ihmiset on tosiaan kaikki erilaisia ja näkee asiat omalla tavallaan he myös näkevät ihmiset eritavalla. Tän takia monet varmaan olettaa, että esim. laihakommentit olis vaan kehuja jne. En sitte tiiä pitäskö tän mennä siihen, että toisen ulkonäöstä ei saa sanoa mitään, koska joku kuitenkin aina loukkaantuu :D

  Anteeksi pitkä kommenttini, toivottavasti jaksoit lukea :) Kiva postaus kuitenkin ja uskon, että monille tästä on varmasti paljon apua ! :) Ihanaa vuotta sulle Vilma, olet ihana ihminen ja blogisi onkin enää niitä harvoja joita jaksan lukea, niin järkevä ja positiivinen ! ♥ Munkin pitäisi oppia ajattelemaan enemmän niin kuin sinä t. nolo 19-vuotias joka ei halua tulla luokitelluksi normaaliksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin pointtis täysin ja juurikin tuon takia ei kenenkään kroppaa pitäisi millään tavalla arvostella tai lokeroida mihinkään "ryhmään". :|

   Ja kiitos sulle! Mahtavaa lukea näitä teidän ihania kommentteja. Tulee itsellekin niin hyvä olo. :)

   Poista
 38. Mua niiiiin suunnattomasti ärsyttää nykyisin useinkin viljelty sana LAIHALÄSKI. Oon niin usein saanut nähdä ja kuulla kun luonnostaan hoikkina pysyville ja _terveille_ tytöille tätä huudellaan. Tuntuu että mikään ei ole hyvä vaan ainoa oikea vartalomalli on se bodaajan timmi vartalo.

  Tää oli muuten tosi hyvä ja varmasti monelle nuorelle ja vähän vanhemmalle tytöllekin tarpeellinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi laihaläski ärsyttää kyllä kans tosi paljon... :/

   Mutta kiva, että oot tota mieltä. :>

   Poista
 39. En osaa oikein pukea mun ajatuksia sanoiksi, mutta tuli sellainen olo että haluan kommentoida.

  Ensin kun aloitin tätä lukeen, mietin jotenkin että just, tällä yritetään vaan jotenkin hakea huomiota tms. Mutta huomiota tää ansaitseekin, aivan loistava postaus! En saanut lopetettua lukemista ja ton koko tekstin saikin luettua ihan hyvin. Toi oli tosi kivasti koottu ja tykkäsin kun oli noita kuvia ja video välissä, eteni hyvin. Meille on puhuttu koulussa vähän samoista asioista ja siellä näytetty toi video. Mutta siis nää on varmasti tosi yleisiä ongelmia ja tunnistan näistä itseänikin. Musta on tosi hienoa että sä näit vaivaa tän eteen ja niin. Oon lukenut sun blogia jo pitemmän aikaa enkä muista että olisin koskaan aiemmin kommentoinut. Mutta nyt tuli sellanen olo että haluan. Sun koko blogi on yksi mun suosikeista!

  Kaikkea hyvää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Kaikkea hyvää myös sulle. :)

   Poista
 40. Tosi hyvä ja asiallisesti kirjoitettu postaus! :) Mäkin oon kärsinyt koko ikäni huonosta itsetunnosta, ja vasta nyt viime vuoden aikana aloin vihdoin uskaltaa olla vapaasti omanlaiseni persoona - pukeutua, käyttäytyä ja elää niin kuin itse haluan.

  Musta on upeaa, että säkin uskallat olla rohkeasti oma itsesi - oot nimittäin kaunis ja fiksu tyttö! Inspiroit monia ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla! :) Kiitos sulle. <3

   Poista
 41. Ihan mahtava teksti, niin totta joka sana! Ihan uskomatonta<3 sulla on tosi kiva tyyli ilmaista asiat ja vaikutat tosi hyväsydämiseltä :) suhun olis mahtava tutustua enemmän! En oikein tiedä mitä tähän pitäis kommentoida; toi teksti vaan oli niin hyvä, nii se sekotti ajatukset. Noi Doven videot oon nähnyki jo aiemmin, aika nerokkaat nekin :) oot myös tosi kaunis ja sulla on upeat silmät<3 oo vaan ylpeä pituudestas! :)<3

  VastaaPoista
 42. Mulle nous kyyneleet silmiin. Aivan tajuttoman hyvä teksti ja sitä lukiessa toivoin et se olis vaan jatkunu ja jatkunu. Postausta lukiessa tuli mieleen niin monta asiaa mitä olisin nyt tähän kommenttiin halunnu kirjottaa mut nyt en osaakaan sanoa mitään. Toi teksti osui muhun niin hyvin, itse kun oon niin epävarma itsestäni D: tein semmosen uudenvuoden lupauksenkin että koitan tästedes olla mahdollisimman paljon oma itteni ja sä annoit just vauhtia lupaukselleni ja oikeestaan kaiken mitä tarvitsinkin. Oot aivan mahtava ihminen. Oot ihan takuuvarmasti suosikkibloggaajani ja myös yks lempidemittäjistäni. Ihmeellistä miten paljon pystyitkään kannustamaan tällä postauksella. Tuhannesti kiitoksia!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Tosi ihana kuulla, että tällä postauksella oli suhun näinkin suuri vaikutus! Mitä mäkin oon sua tuolla demissä nähnyt, vaikutat sä myös tosi mahtavalta ihmiseltä ja toivon tosiaan, että tää mun teksti auttaa sua jatkossa. :)

   Poista
 43. Nyt on pakko rehellisesti sanoa, että tää oli paras koskaan mistään lukemani blogiteksti! Oon ihaillut sua jo tähän asti, mutta tää tunne vaan vahvistu tän tekstin myötä. Oot loistava esikuva, sulla on hieno tarina takana kuinka oot kasvanut just siksi mitä nyt oot. Oot kertakaikkiaan upea nuori nainen, ja kerroin tän, vaikka varmasti tiedät sen itsekin <3

  Haluan myös pahoitella yhtä aiempaa kommenttiani liittyen painoosi. Sairastan itse anoreksiaa, jos onneksi olen jo hyvällä mallilla toipumassa. Huomaan silti liian usein kiinnittäväni huomion muiden, etenkin tyttöjen, kroppiin aiheuttaen samalla kovaa vertailua itseni kanssa. Tämä jos minä on typerää, ja viimeistään tämän tekstin luettuani ymmärsin sen itsekin! Ja kiitos siitä kuuluu täysin sinulle!

  Kirjoitan itsekin blogia, joka käsittelee tällähetkellä sairauttani ja siitä toipumista. Uskoisin tästä tekstistä olevan suurta apua omalle lukijakunnalleni, joten jos vaan sinulle sopii, saanko linkata tämän postauksen omaan blogiini pienten oivallusten kera? :) Sinä sait minussa aikaan niin suurta ymmärrystä ja ajattelua, että haluan jakaa sen ilon myös muille! Jos jotakin, niin ymmärsin ettei minun kannata hävetä omaa pituuttani (173cm) vaan saan käyttää korkeita kenkiä mikäli itsestä siltä tuntuu! Ymmärsin etten ole ainoa joka kamppailee/on kamppailut itsetunnon kanssa, mutta tajusin myös sen, kuinka siitä kaikesta on mahdollisuus päästä yli. Kun joskus vielä saavutan tuon saman pisteen tyytyväisyyden kanssa missä sinä olet, uskon että elämänlaatu paranee vielä tästäkin monin kertaiseksi!

  Iso kiitos Sinulle loistavasti tekstistä ja blogista! Olet hurjan kaunis tyttö - niin ulkoa kuin sisältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon sulle! :) Saat käyttää tätä blogipostausta omassakin blogissas, kunhan vain tosiaan mainitset mistä olet sen ottanut ja pistät mulle vaikka vielä linkin kyseiseen postaukseen.
   Tuntuu hyvältä, että tää teksti osu ja uppos niin moniin, myös suhun. :)

   Poista
 44. Ihana teksti:) tuli heti jotenki kevyempi olo ku luki tän.

  VastaaPoista
 45. Ihana teksti! Ihana et oot sujut itsesi kanssa, ja pystyt nyt olemaan millainen haluat.

  Ite oon huomannu et nykyään myös valitetaan siitä, että käytät tuollasia vaatteita vaan, koska kaikilla muillakin on sllaiset. Ihmiset eivät kai ymmärrä että tykkään sellaisista vaatteista itslläni enkä osta niitä todellakaan sen takia että muillakin on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja joo tuo on kanssa tosi typerää. :/

   Poista
 46. Mä kamppailin pitkään syömishäiriön kanssa, vuosia. Mun oli pakko olla kaikista laihoin, ja silloin olisin kaunis. Mulle taas tolla "vaan koirat tykkää luista" tms kuvalla oli suuri merkitys mun parantumisessa. Aloin miettimään että eihän kukaan voi mua koskaan rakastaa jos mulla on vaan luut ja nahka, ei voi rakastaa jos en itsekään siihen pysty että rakastaisin itteeni. Mun aika uus tuttu sanoi että "syö nyt pojat tykkää kun on jotain mistä ottaa kii". Toi kommentti sai mut melkein kyyneliin ja mä silti tiesin että tottahan se oli. Painoin tuolloin 36 kiloa. Päätin että mähän parannun, ei se helppoa ollut todellakaan. Mutta mä onnistuin.
  nyt näitä ajatuksia on taas tullu pintaan, treenaan hullusti salilla, lähen lenkille ja vaan närkin ruokaa ja oma keho on kokoajan mielessä. Kyllä mä sen tiesin että anoreksia on ja pysyy mussa ikusesti, mutta toivoin todella että nää ajatukset vaan pysyis kurissa. Tää postaus tuli parhaaseen maholliseen väliin, kiitos. Tajusin taas että tällänen mä vaan oon, ihan okei vaikkei siltä aina tuntuiskaan. Oon kaunis, eikä mun tartte olla se kaikista laihoin että kelpaan itelleni. Oon hyvä näin. Kiitos Vilma <3
  Oot upee tyttö, niin sisältä kun ulkootakin. oon aina arvostanut sua paljon, mut kun oon lueskellu sen askia ja näin, niin oon tajunnut kuinka ihana sä oikeesti ootkaan. Pidä pää pystyssä kaunokainen! Ja oo ylpee tosta pituudesta, oispa mullakin yhtä paljon vartta! :) oot täydellinen noin.

  xx, juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ihanaa, että tää postaus auttoi suakin. :) Mä tosiaan voin kuvitella, että anoreksiaa sairastaville voi noiden heittojen/kuvien vaikutus olla ihan eri. Kiva kuitenkin, että toit omat kokemuksesi esille. :)

   Poista
 47. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 48. Itse olen tosi paljon näissä fitnessjutuissa mukana ja se, että "laihoja" alistetaan esim. Motivaatiokuvissa ei liity mitenkään niihin ihmisiin, jotka ovat luonnostaan laihoja. Niillä yritetään muuttaa juurikin median luomaa kuvaa laihuuden TAVOITTELUSTA kuten hyvin tiedät niin vältytään useilta syömishäiriöiltä fitneksen ansiosta. En kuitenkaan tiedä henkilökohtaisesti yhtään ihmistä, joka haukkuisi luonnostaan laihoja tahallaan, he vain ovat huolissansa siitä, että syötkö tosiaan tarpeeksi! Fitneksen pariin eksyneet tietävät kyllä, että pitkillä tytöillä on suurempi energian kulutus ja siksi en usko siihen mitä sanoit, että fitneksen harrastajat alistavat LUONNONLAIHOJA. Toki yksittäisiä tapauksia löytyy, mutta itse en ole tähän törmännyt koskaan. Lisäksi kuten kirjoitit, jos et tahdo olla alipainoinen, käy kehonkoostumusmittauksessa, selvitä tämänhetkinen päivittäinen kukutuksesi ja ala syömään sitä enemmän! Yksinkertaista. Jokainen ihminen kykenee nostamaan painoaan vaikka hyvinkin hitaasti jos kyseessä ei ole imeytymishäiriöinen henkilö! Eivät ne fitneksen harrastajat mitään mörköjä ole! Kyllä mekin suvaitsemne muut ihmiset juuri sellaisina kuin he ovat, mutta jos saan henkilökohtaisesti pelastettua yhdenkin tytön anoreksialta jakamalla bones are for dogs kuvan igssä, niin sen myös teen! Asia ei siis ole myöskään "niin mustavalkoinen" kuin tämä teksti antaa käsittää. Muuten kyllä oikein kiva ja ajankohtainen kirjoitus joka varmasti motivoi monia hyväksymään itsensä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näin todella on, ettei niiden kuvien tarkoitus todella ole haukkua luonnostaan laihoja tyttöjä, on ne sitten helposti ymmärrettävissä väärin. :/
   Mä oon tuolla netissä (varsinkin ask.fm:ssä) surffaillessani huomannut yksittäisten henkilöiden puhuvan tästä asiasta niin, että olen lukijana saanut siitä juuri tällaisen kuvan, jonka toin tässä postauksessa esille.

   Ymmärrän, että kaikki noiden kuvien jakajista ei ehkä tarkoita niillä tätä, mistä mä puhuin. Tuollaiset kuvat vaan ovat niin helposti ymmärrettävissä väärin ja toivon, että ihmiset oikeasti sen tajuaisivat. :/

   Ja tosiaan en _millään tavalla_ halua yleistää, että kaikki fitness-ihmiset jollain tavalla mollais hoikempia, mutta tällaisiinkin ihmisiin olen tosiaan nyt lähiaikoina törmännyt ja halusin tuoda mielipiteeni tästä asiasta esille.

   Mutta kiitos sulle kommentista! Oli kiva kuulla mielipiteesi tästä asiasta. :)

   Poista
 49. Vau, tä oli tosi hyvin kirjoitettu ja ajatuksia herättävä postaus!

  VastaaPoista
 50. En oo koskaan aiemmin kommentoinut blogiisi, mutta nyt luettuani tämän tekstin, on ihan pakko! Aivan loistavaa pohdintaa ja upea teksti, tästä tekstistä varmasti monet, jotka taistelevat epävarmuuden kanssa, saavat paljon mietittävää. Ehkä ne positiiviset piirteet itsestä alkaisivat löytyä pikku hiljaa... :-) Seuraavan kerran, kun joku ystäväni/läheiseni surkuttelee omaa ulkonäköään, läimäytän tämän tekstin hänen eteensä! Huomaa, että sinusta on kasvamassa upea nuori nainen, vaikka nyt jo olet tullut todella itsevarmaksi! Todella monet kehuvat sinun kauneuttasi, mutta uskon, että monet kehujat eivät tarkoita pelkästään ulkoista kauneutta, vaan sinusta oikein huokuu sisältäkin kauneutta, joka kyllä on alkanut näkymään vieläkin enemmän lähiaikoina postauksissasi. Jatka samaan malliin, niin tulevaisuudessasi sinulla tulee olemaan monet ovet auki, kunhan vain luotat itseesi! Mieletöntä vuoden alkua sinulle, toivottavasti teet tästä vuodesta itsellesi parhaan mahdollisen!<3

  ~ Noora

  VastaaPoista
 51. Aivan käsittömän upea teksti!! :) Mä en todellakaan ymmärrä sitä, että niistä asioista mihin ei voi vaikuttaa, tulla kaikista useimmin haukkumaan. Sellaisia tyttöjä, jotka eivät saa painoaan nousemaan haukutaan, mutta esimerkiksi eräs mun kaveri (en siis todellakaan kuulu hänen lähipiiriinsä ja näemme melko harvoin) sairastui anoreksiaan ja kaikki vain kehuivat hänen itsehillintäänsä herkkujen suhteen ja hoikistunutta ulkomuota, tekemättä asialle yhtään mitään! :/ Mun mielestä on järkyttävää, etteivät nykyiaikana ihmiset nää sinne pinnan alle tai että niitä ei vaan kiinnosta puuttua asiaan, vaan he näkevät asiat niinkuin ne niiden haluavat olevan ;//

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyl totta monien kohdalla... :/ Surullista.

   Poista
 52. Voi, ihana teksti <3 tuli paljon kevyempi ja itsevarmempi olo :) oon niin samaa mieltä! on tosi surullista, et kun sanoo itseään kauniiks tai kehuu vaikka omia silmiään, sua sanotaan ''itserakkaaksi paskiaiseksi'' anteeks mitä? en oo koskaan ymmärtänyt tota. pistää niin vihaks. täntakia niin moni suomalainen nuori piiloutuu sinne kuoren alle eikä uskalla tuoda omaa itseään esille. on mahtavaa, miten sä oot rohkaistunu käyttämään just semmosia vaatteita kun haluut ja käyttäytymään niin miten itsestä tuntuu. mä oon joutunut kokemaan niin paljon moittimista niin koulussa kun netissäkin, et on tosi vaikee löytää itestäni mitään hyvää. kuitenkin viimeaikoina oon huomannut sen, et pystyn kattomaan itteeni peilistä ja hymyillä :) mä en voi sille mitään että omistan vaaleat kulmakarvat, ohuet huulet tai mitä tahansa. pitää vaan hyväksyä ittensä semmosena kun on ja pitää muistaa ettei kukaan oo täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että oot nykyään hyväksyny itses. Se on tosi tärkeetä. :)

   Poista
 53. Ihana teksti! Pakko sanoa, että mä mietin tätä asiaa vähän ennen kuin luin sun postauksen.
  Mä taas pidän itseäni muuten kauniina, mutta mun naama on täynnä luomia, jotka saa mun naaman näyttämään rumalta. Yritän kuitenkin elää sen kanssa, enhän mä sille mitään voi.
  Mutta Vilma, sä oot tosi kaunis tyttö! Toiseksi viimeisen kuvan asu, oooh <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Mut se just, et ne luomet on osa sua. :) Ne tekee susta just ainutlaatuisen. Hienoa, että oot oppinu hyväksymään ne osaks omaa itseäs. :)

   Poista
  2. Anonyymi: jos luomet häiritsee aivan ylitsepääsemättömästi niin voit mennä luomenpoistoon. Ei kannata liikaa murehtia tuollaisista asioista kun niihinkin on ratkaisut keksitty :)xx

   Poista
 54. Sun tulisi olla kiitollisempi kropastas! Oot niiiin onnekas että oot saanut tollasen "luonnostaan" hoikan ja kauniin vartalon. Jokatoinen kommentti sun askissa on suunnilleen "oot niin kaunis, kadehdin sun vartaloas!" Ja takerrut vain niihin vähäisiin kommentteihin jossa mainitaan sun hoikkuutes. Mun tarkotuksena ei oo mitenkään tuomita tai arvostella, mutta ajatteletko ikinä miltä sellaisista ihmisistä tuntuu jotka ovat luonnostaan ylipainoisia? Ite oon laihduttanut yli 20 kiloa, sairastunut anorexiaan ja menettänyt useita ystäviä vaan sen takia että voisin joku päivä näyttää siltä kun sä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et taida ymmärtää sitä, että se on (monien kohdalla ainakin) ihan yhtä inhottavaa olla luonnostaan tosi hoikka kun taas luonnostaan olla ylipainoinen. Mä todellakin tiedän, miltä niistä luonnostaan ylipainoisista ihmisistä tuntuu. Oon aivan samanlaisessa tilanteessa ollu heidän kanssaan. Paino ei millään meinaa liikkua siihen suuntaan, mihin sen haluaisi liikkuvan.

   Ja sain kommentistasi sen vaikutelman, että oot käsittänyt mulle olevan "se ja sama", jos ihmiset kehuvat mun kroppaani tms. Se ei tosiaan ole ihan sama. Se on joka ikinen kerta aina yhtä upeeta kuultavaa. :)

   Poista
  2. Ei ole olemassa luonnollista ylipainoisuutta. Ylipaino syntyy syömällä yli kulutuksensa ja paino tippuu, kun kuluttaa enemmän kuin syö. Jotkut lihoaa toisia helpommin, mutta kyllä se silti ihan siitä ruuan mättämisestä johtuu.

   Poista
  3. Kyllä se ylipaino joissain tapauksissa kulkee ns. suvussa/geeneissä, ja siihen voi vaikuttaa myös erilaiset sairaudet joiden vuoksi painon kanssa pitää kamppailla todella paljon, jos sitä haluaisi pudottaa. Näin olen kuullut ja nähnyt.

   Mutta oot osittain kyllä oikeassa, koska tuo sanomas pätee kyllä moniin.

   Poista
 55. Tää teksti oli täyttä asiaa!! Aivan ihana teksti <3 Se miten itseään ei saisi pitää kauniina, koska heti leimataan itserakkaaksi on tosi surullista, koska jokaisella on oikeus tuntea ja pitää itseään kauniina!! En ole koskaan aiemmin kommentoinut sun blogiin mitään, mutta nyt on pakko sanoa että sä olet todella kaunis ja sun blogi on parhautta :) Ja pituus ei ole kyllä haitaksi! Olen itsekkin ollut aina nuorempana se pisin tyttö, mutten antanut sen häiritä! Mun mielestä on myös väärin haukkua läskiksi tai laihaksi, koska ei voi koskaan tietää kamppaileeko se jota haukkuu niin paino ongelmien kanssa... Kuitenkaan toisen ihmisen elämästä ei välttämättä tiedä kaikkea.. mutta toivon lisää tälläisiä mielipide tekstejä! <3

  ~Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kommentti! Kiitos sulle! :)

   Poista
 56. what ootteks siis eronnu markuksen kanssa? :o mulla on mennyt ihan ohi...

  mutta ihan loistava postaus! sai mut ajattelemaan asioita ihan uudella tavalla. ja sitäpaitsi, mä en oo koskaan ajatellut että sä oisit normaalia laihempi. mun mielestä näytät ihan normaalikokoiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erottiin jo lokakuussa.

   Kiitos sulle. :)

   Poista
 57. Ihana teksti. Oon koulussa syrjitty jne. ajattelen et vika on mussa (niinkuin se varmaan onkin) ja mulla on varmaan maailman huonoin itsetunto ja oon yrittäny matkia tätä "massatyyliä", mutta tää kirjoius vahvisti mun itsetuntoa ainakin vähäsen ja toivottavasti uskaltaisin alkaa pitää just sellasia vaatteita kun haluan :) oot upea ihminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti tää tosiaan auttaisi sua rohkaistumaan edes vähän. :) <3

   Poista
 58. Täyttä asiaa joka sana! Itse oon myös saanut aina kuulla samanlaisia kommentteja painostani. Oon aina ihmetellyt miksi laihojen painoa saa kommentoida mutta lihavien ei. Ärsyttävintä on just se käsitys, että se ois jotenkin eri asia ja laiha ei voi loukkaantua semmosesta. Tosiasia on, että aika vaikee on positiivisena ottaa jos joku kommentoi, että näytän anorektikolta ja oon pelkkää luuta ja nahkaa. Miksi KENENKÄÄN ulkonäköä, pituutta tai painoa pitää kommentoida millään tavalla?

  VastaaPoista
 59. Iha järkyttävän hyvä kirjoitus!! Kaikkien maailman ihmisten pitäs lukea toi, että oopittais hyväksymäään erilaiset ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että oot tota mieltä. :)

   Poista
 60. tosi hieno kirjotus :) tää ei nyt liity aiheeseen mutta mitä ripsiväriä käytät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällä hetkellä käytössä on LÓréal Parisin Lash Architect 4D -ripsiväri. :)

   Poista
 61. mä en voi sanoo muuta ku et KIITOS. toi missä kerroit laihuudesta ja sen kritisoinnista nii mä en voi muuta ku samaistua tohon, mä oon koko elämäni saanu kuulla ku joka ikinen ihminen mun lähipiirissä kertoo mulle kuinka tikkulaiha oon ja miten mä oikeesti voin olla tän näkönen. kiitoskiitoskiitos että toit tän esille ja ehkä ees se pieni määrä ihmisii nyt alkais ees tajuumaan tota kui pahalta se laihuuski voi tuntua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tää oli sunkin mieleen! :)

   Poista
 62. Et olis oikeampaan voinu osua. Mullaki oli erityisesti ala-asteella ongelmia ulkonäkööni liittyen; olin melkein luokkani pisin koko ala-asteen ajan. Oon myös luonnostaan isokokoisempi, joten sain siitäkin haukkuja. Yläasteella oli sitten paremmin. Koulussa oli pitkiä ihmisiä, joten en ollut enää se jättiläinen. Oon myös nykyään paljon itsevarmempi. Oon myöskin samaa mieltä, että ei jostain syystä saa olla asiat hyvin. Ei saa ilmaista onnellisuuttaan, koska muuten lesoo. Ei kai sitä saisi sanoa,jos on onnellinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tuo on naurettavaa, ettei saa iloita nykyään mistään, että edes yksi tulee valittamaan. :|

   Poista
 63. Ihana postaus ja täyttä asiaa! :)

  Itse oon 178cm. Jo yläasteella olin luokkani pisin tyttö ja suurin osa pojistakin oli minua lyhyempiä. Olin myös hyvin hoikka, paino ei pysynyt pituuskasvun perässä. Kyllä sitä välillä sai kuulla kuittailuja että oon hujoppi, liian laiha, anorektikko. Joku jopa oikeesti kyseli kaveriltani että onko mulla anoreksia. No ei ollut, ihan normaalisti söin ja muutenki. Pahalta tuntui tollaset kommentit, olinkin tosi epävarma ulkonäöstäni tuolloin. Monet kerrat tuli peilin eessä itkettyä että miksi oon näin ruma ja luiseva, miksen voi olla samanlainen ku kaikki muut.

  No onneksi nyt ku on vähän vanhempi niin osaa hyväksyä ittensä paremmin, ja nykyään minusta on kiva olla pitkä ja hoikka. Mutta kiitos Vilma tästä postauksesta, tää varmasti auttaa monia jotka kamppailee ulkonäköpaineiden kanssa. Oot ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että säkin oot nykyään itsevarmempi! :)

   Poista
 64. Vau tää postaus laitto miettimään! :-) Toit asian tosi hyvin ilmi :) Kiitos.

  VastaaPoista
 65. Loistava kirjoitus! Itse olen juuri sellainen, joka viihtyy salilla useita kertoja viikossa, mutta tajuan todella hyvin kuinka voi ärsyttää just kaikkeen treenaamiseen ja lihaksiin liityvät kuvat mediassa, koska niitä on munkin mielestä ihan liikaa. Tiedän myös, ettei lihavaksi eikä laihaksi sanominen tunnu kivalta, koska molempia oon kokenut. Ennen kun laihdutin mua haukuttiin joskus lihavaksi vaikka taisin olla aika normikokonen ja nykyään jotkut sanoo laihaksi ja yks kaveri sanoi kerran anorektikoks, eikä todellakaan tuntunut kivalta. Muistan sillon vähän isompikokosempana ajattelevani, ettei laihaksi sanominen voi olla ikävää, mutta todellakin voi ihan yhtälailla kun lihavaksi haukkuminen, varsinkin luonnostaan hoikilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Se tosiaan satuttaa ihan yhtälailla kuin lihavaks haukkuminen. :|

   Poista
 66. Mä olen vielä ala-asteella,että en ole niin paljon elämää kokenut kuin te muut luultavasti olette. Mutta mun itsetuntoni on ollut tähän postaukseen asti tosi huono. En ole pystynyt pukeutua mitenkään erilaisesti kuin muut. Olen liikkunut siinä massan mukana. En ole koskaan tuntenut oloani mukavaksi niissä vaatteissa,en ole vain uskaltanut erottua muista. Mä kärsin alipainosta,olen liian alipainoinen verrattuna pituuteni. Olen kyllä vasta 147 cm pitkä,eli en kovin pitkä ikäisekseni.. Olen 5 lk ja painan alle 25 kg (en halua kertoa tarkkaa painoani). Musta on käytetty myös niitä "Laihaläski"- kommentteja ja näitä "vitu lauta. Oot pelkkää luuta ja nahkaa". Kaikista haukkuma nimistä ja näistä minun itsetuntoni oli laskenut paljon. Ja en ole vielä mikään "fitness tyttö" enkä varmaan koskaan tule olemaan. En tarkoita että kuntoilussa olisi mitään pahaa,mutta en itse varmaan siihen itse pysty. En ole koskaa koulussa oma itseni,koska en pysty kun itsetuntoni on niin alhainen. Mutta tämä postaus sai minun itsetuntoni kohoamaan hurjasti! :) joten hurjan paljon kiitos tästä ❤ tämän lukeminen sai minut tosi iloiseksi :) Enkä halua mitenkään valittaa elämästäni. Ja olen tyytyväinen ulkonäkööni,mutta jos huomautan siitä edes hyvälle ystävälleni niin saan heti kuulla vastaukseksi "itserakas". Mutta hyvää jatkoa teille kaikille !:) (juu tästä tuli vähän pitkä mutta joo.. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tää postaus rohkas sua ja kohotti itsetuntoas! Muista se, että saat tosiaan olla tyytyväinen itsees ihan ilman, että kukaan siitä sulle millään tavalla rupeaa kuittailemaan. :)

   Poista
 67. Aivan mielettömän upea postaus! Jokainen sana täyttä totta. Oon onnellinen sun puolesta, että oot saanu kohotettua sun itsetuntoa. Itse olen tosi tosi lyhyt ja en todennäköisesti kasva enään niin ihmiset sanoo mulle tosi usein että 'ootpas sä lyhyt' vaikka ne ei tarkottais sillä mitään pahaa nii mua se loukkaa jollain tavalla. Ja sitte viel yks asia. Entiiä ihmisissä mitään ärsyttävämpää kuin se että jos ne on sellasia että katsoo muita päästä varpaisiin, eikä voi sulattaa sitä että kaikki on erilaisia ja silti samanarvoisia ja luulee pitävänsä itseään jotenkin ylempiarvoisena kuin muita.
  Kiitos vielä ihan tosi paljon tästä postauksesta!!♥ olet kaunis sisäisesti ja ulkoisesti♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kanssas samaa mieltä!

   Ja ihanaa, että säkin tästä tykkäsit. :)

   Poista
 68. Olet niin ihana tyttönen <3 kirjotit niin kauniisti ja persoonallisesti. Toit oman mielipiteesi asiallisesti esiin ja kannustat muita olemaan omia kauniita itsejään. Osaan hyvin samaistua tekstiin ja kokemuksiisi,koska olen kokenut itse samoja asioita. Olin ja olen edelleen itsekin se pisin ja hoikin tyttö. Mietin aina ennen, miksi oon niin erilainen?, miksi just minä? Muitakin murheita oli myös paljon..tuntui ettei vaatteet istuneet hyvin tällaiselle laudalle,silmänaluset oli liian tummat,silmät liian pienet,korvat liian isot,iho täynnä näppyjä,hiukset liian lyhyeet,ja kaiken lisäksi omistin silmälasit.
  Myös minua auttoi poikaystäväni,jonka kanssa olen ollut nyt kaksi vuotta. Tajusin myös itse omalla ajallani, että jokainen on omalla tavallaan kaunis,jopa minä itse. Vaikka vieläkin jotkin asiat palaavat mieleeni, on muutos silti iso. Olen itse asiassa todella iloinen nykyään, että olen vähän pidempi kuin muut (: Tuntuu niin hyvältä tuntea itsevarmuutta ja hyvää oloa mielummin kuin miettiä niitä virheitä,joita jokaiselta löytyy. Kiitos todella ihanasta postauksestasi<3 En ole törmännyt kehenkään ennen, joka olisi nämä asiat tuonut esille. pysy aina tuollaisena (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan mahtava kommentti! Tosi ihanaa kuulla, että oot nykyään noinkin itsevarma omasta kropastas. :)

   Poista
 69. Hyvä sun on sano pitkänä, laihana, ja kauniina meikillä/ilman sitä = vastaat nykyajan kauneusihannetta melko täsmälleen. VÄHÄN vaikeampaa rakastaa itseänsä kun on ruma, arvoton läski, niinkuin mä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särähti heti korvaan kaks asiaa tässä kommentissas. Ensinnäkin tuo laiha, josta just puhuin tässä postauksessa. En ota sitä millään tavalla kehuna. Toiseks... Tää on just se ongelma mistä puhuin. Kenenkään ei pitäis verrata itteensä muihin, omasta mielestään itseään kauniimpiin ihmisiin. Tuntuu vähän kurjalta tällaisen kirjoituksen jälkeen lukea, että joku tulee heti itseään tänne haukkumaan, kun nimenomaam tarkoituksena oli se, että jokainen keskittyisi niihin hyviin puoliin omassa kehossaan. Harmi jos oot itsestäs tuota mieltä... :|

   Poista
  2. Mulle tuli mieleen, vaikka Vilma vastaisi nykyajan kauneusihannetta TÄSMÄLLEEN, oma ihanne ei välttämättä ole samanlainen. :/ Itse en haluaisi olla laiha, vaikka se nykyään on ilmeisesti niin arvostettua. Pitäisi vaan oppia hyväksymään ittensä tällaisena...:)

   Poista
 70. Nyt oli kyllä ihan täyttä asiaa koko teksti, kiitos tästä postauksesta!

  Mä oon aina ollut ihan hirmu lyhyt ja myös todella laiha. Oon oikeestaan aina ollut alipainonen, ja olen vieläkin. Ja koska oon lyhyt ja laiha, näytän huomattavasti itteeni nuoremmalta. Melkein kaikista mun kavereista on aina ollut tosi hauskaa sanoa mulle että 'voi että miten ihanan pieni sä olet ja menisit vaikka 12-vuotiaasta' ja blaa blaa. Ymmärrän että ne ei tarkota sitä pahalla, mutta kyllä se silti joka kerta vähän kirpasee. Varsinkin mun jaloista saan useesti tosi paljon kommenttia, kun ne on todella laihat. Ei mulle kukaan ikinä oo päin naamaa tullut sanomaan että mee salille siitä reenaamaan niitä jalkoja, mutta netissä kylläkin. Ihmiset oikeesti luulee että painon nostaminen ja lihasten hankkiminen on jotenkin niin helppoa. Mäkin käyn salilla, lenkkeilen ja olen ratsastanut yli 7 vuotta, mutta minkäs minä kropalleni voin. Enkä mä välttämättä tätä kroppaani hirveesti haluaiskaan muuttaa, oon alkanut jo tulla aina sinuiksi tämän kanssa.

  Sitten mua ärsyttää myös ihan suunnattomasti kun netissä liikkuu just sellasia kuvia että laihuus on niin rumaa ja kaikkien hoikkien pitäis hankkia lihakset ja kurveja. Ihan niinkuin se olis muka niin helppoa. Ja kukaan ei sano mitään, kun jotakin hoikkaa ihmistä haukutaan anorektikoksi. Ihan oikeesti, anoreksia on sairaus, ja se lähtee ihan aivoista. Se, että joku on laiha, ei todellakaan tarkota sitä, että ihminen olis jotenkin päästään vialla eikä halua syödä ja ihannoi laihuutta. Kun taas jotakin lihavaa ihmistä joku sanoo läskiksi, nousee ihan kamala haloo ja keskustelu siitä, että miten se laihduttaminen on niin hirveen vaikeeta, ja varmasti se onkin, mutta niin on myös monille se painon lisääminen. Minun mielestä on väärin haukkua ihan ketä tahansa ihan miksikä vaan, ja se koskee myös laihojen haukkumista. Vaikka monet varmasti ei tarkoita niillä kommenteillaan mitään pahaa ja sanoo ne ihailevasti, tuntuu se silti joka kerta kun mua sanotaan anorektikoksi/laihaksi/pieneksi ihan hemmetin pahalta.

  Eli koittakaa nyt ihmiset ymmärtää, että ihmiset on erilaisia, ja jotkut nyt vaan sattuu olemaan laihempia kuin toiset. Sitä paitsi mun mielestä on tärkeintä että ihminen tuntee ite olonsa hyväksi omassa kropassaan, ei sillä ole mitään väliä mitä jotkut muut ajattelee. Sinne salille mennään jos itteensä huvittaa, ei sinne tarvi mennä sen takia että miellyttäis jotakuta muuta. Aamen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli mun mielestä tosi hyvä kommentti! Toit tuon asian hyvin esille ja kiva, että toit vielä omia kokemuksias mukaan. Tiiän hyvin miltä susta on tuntunut tuo muiden kommentointi omasta kropastas. Kaukana kivasta. :/

   Poista
 71. mulla on ihan hyvä itsetunto, mutta pakko myöntää että se on tähän asti saanu pienen kolauksen aina kun tuun sun blogiin. oon aina ajatellu että miten joku voi edes olla noin täydellinen kun sä. varmaan tosi kamalaa sanoo näin, mutta oli jotenkin tosi helpottavaa kuulla että sullakin on ollu huonoja aikoja eikä kauneinkaan ihminen välttämättä oo aina tyytyväinen itseensä. tän kommentin pointti oli että ihana ja valaiseva postaus sulta, keep going!♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :/ No siis joo mä veikkaan, että jokaisella ihmisellä on jossain vaiheessa elämäänsä vaihe, jolloin hyvästä itsetunnosta ei ole tietoakaan ja tuntuu, että kaikki itsessä mättää.

   Mutta kiitos kommetistas! <3 :)

   Poista
 72. Todella hyvä ja kiinnostava postaus! :) Tää blogi on muutenkin tosi kiva ja olet tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
 73. mikä on sun instagram nimi? ja mikä puhelin sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instagramista mut löytää nimellä vilmajarvinen. Mulla on iPhone 4S. :)

   Poista
  2. oho en huomannukkaa et seurasin sua jo aikasemminki :D

   Poista
 74. Kun avasin bloggerin ja näin tämän postauksen olin varma, että säkin olet hurahtanut fitness-maailmaan ja olin vähän pettynyt ja ajattelin, että nykyään ei blogeissa muuta enää paljon muuta näekään. Aloin kuitenkin lukea tekstiä ja pakko sanoa, että yllätit mut täysin! Arvostus sua kohtaan nousi kohisten ja täyttä asiaa kirjotit. Vaikutat ihanalta ja fiksulta ihmiseltä, aivan mahtava postaus! <3

  VastaaPoista
 75. tosi upea postaus, ja täyttä asiaa!! Musta media myllyttää meitä tavallisia ihmisiä ihan hirveällä tavalla, kenellläkään ei saisi olla huonoa itsetuntoa, mutta jos myönnät avoimesti olevasi itseesi tyytyväinen, saat paskaa niskaan. Luonnollista kauneutta ylistetään, mutta jokaisen naistenlehden kansikuva manipuloidaan epäluonnolliseksi ja juurikin tuo, että ripsiväriä markkinoiva mainos ei kerro tuotteesta yhtään mitään luotettavaa. Lihavaksi haukkuminen on äpäkohteliasta ja julmaa, mutta laihaksi ja luurangoksi haukkuminen on täysin ok eikä siitä saa loukkaantua. kauniista, hoikasta vartalosta ei saisi olla ylpeä eikä sitä saisi korostaa jos sitä ei ole hankittu salilla treenatessa. Hullu maailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hullu maailma kuvaa tätä kaikkea kyllä aika hyvin! :D

   Poista
 76. aivan ihana postaus, tuli niiin hyvä mieli kun luin tän :) <3

  VastaaPoista
 77. Ihan mahtava ja tärkee postaus! Oon kanssas samaa mieltä ja muutenkin tosi hyvin ilmaistu toi sun mielipide. Varsinkin Suomessa saatais unohtaa se vaatimattomuuden korostaminen ja alkaa korostaa sitä omaa mahtavuuttaan ja ilmaista parhaita piirteitään.

  VastaaPoista
 78. Fiksusti sanottu ja hyviä pointteja sulla!

  VastaaPoista
 79. Mahtava postaus!(: Osasin samaistua täysin, olen 174cm pitkä ja siitä olen saanut kuulla koko ikäni, vieläkään ei itsetunto riitä korkokenkien käyttämiseen(vaikka niitä kaapista monet kappaleet löytyykin) jos olen vähänkään korkeammat kengät jalkaan laittanut niin heti olen lyhyemmiltä kavereilta saanut kuulla tämän tyylisiä kommentteja: "Sä oot muutenkin nuin pitkä niin mihin sä enää korkkareita tarviit" tai "Et käyttäis korkkareita kun näytät muutenkin liian pitkältä". Tämän seurauksena siis korkkarit kaappiin jääneet. Laihuus ongelma minulla myös, paino ei nouse vaikka kuinka haluaisin ja huolimatta siitä kuinka paljon söisin, en ole edes salilla käy tai hurjasti lenkkeile. Anorektikko ja luuranko kommentit ovat valitettavasti tulleet tutuiksi. Tuollaiset kommentit loukkaavat yhtälailla kuin lihavavaksi haukkuminenkin. Mediassa esitellään erilaisia keinoja laihduttaa mutta missään ei kerrota miten saisi lisää painoa. Jos olen erehtynyt jollekkin sanomaan että yritän saada muutaman kilon lisää että pääsisin normaalipainon puolelle luullaan että yritän vain saada muut katellisiksi laihuudestani. Mutta kuitenkin, kiitos Vilma ihanasta postauksesta! mukavaa tietää että en ole ainut jolla on samanlaisia ongelmia, ehkä minäkin joku päivä opin olemaan ylpeä itsestäni tällaisena kuin olen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut ihan asiaa! Toivottavasti opit tosiaan tulevaisuudessa olemaan ylpeä itsestäs, veikkaan kyllä että niin käykin. :)

   Poista
 80. Jos kirjotat postausta jostakin vähänkin tärkeemmästä aiheesta, niin voisitko vaikka korjata kaikki faktat kuntoon? Aika naurettavaa väittää, että hurjan pituuskasvusi vuoksi sun painon on ollu mahdotonta pysyä perässä. Oot vaan tyttö syöny liian vähän. Myöskään "geeneillä" ei voi selittää sitä, että painoa ei kerry. Vai väitätkö tosissasi, että et lihoisi ollenkaan jos söisit esim. 4000 kaloria joka päivä kuukauden ajan? Ootko ees ikinä laskenu paljon syöt päivän aikana? Oon ite teininä selittäny muille ihan tota samaa paskaa omista syömisistäni, mutta edelleen aikuisiässä alipainosena kyllä tiedän, että kaloreita tulee päivän aikana syötyä aika minimimäärät, vaikka se aina paljolta tuntuukin. Herkkua tulee mätettyä kaksin käsin. Et kyllä mun silmiin hirveen laihalta ees vaikuta, luulisin että sun painoindeksikin alkaa olla jo aikalailla normaalin tasolla, joten ei tossa sun painossas mitään erikoista ole, näytät hyvältä.

  Kannattaa varmaan mennä lääkäriin tutkituttaa se sun "ihmegeenis" mikä estää sen lihomisen, siitähän vois tulla vaikka jenkkien pelastus liikalihavuuteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä ihan terveydenhoitajienkin kanssa puhunut juuri siitä, kuinka suurehkon pituuskasvun aikaan painon on vaikea pysyä perässä ja että se on ihan normaalia. Mulle sanottiin, että painoa alkaa kertymään enemmän sitten pituuskasvun loputtua täysi-ikäisenä. Ja voi kyllä, tämä on geeneissä mun kohdalla vaikket sinä sitä näköjään viitsi uskoakaan.

   Poista
  2. Olipas kamala kommentti anonyymiltä, selkeästi sen kirjoittaja ei itsekään tiedä mistä puhuu. Onneksi sä Vilma osaat suhtautua tällaisiin ilkeisiinkin kommentteihin niin hyvin, niidenhän tarkoitus on vaan saada pahaa mieltä aikaan. Eikä ollut mitenkään tarkoitus tulla "puolustelemaan", tiedän että pärjäät itsekin, oli vain pakko ilmaista omakin suuttumus tällaisia kohtaa! Keep going! :)

   Poista
 81. Täytyy sanoa, että todella onnistunut postaus! Kirjoitat todella hyvin ja postauksesi oli täynnä asiaa. Pisti ihan miettimään lukeman jälkeen kirjoitustasi. Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyvää alkavaa vuotta sullekin. :)

   Poista
 82. Mä tiedätkö just tällä viikolla mietin ja ärsyynnyin, kuinka vähän tukevampia ja kurvikkaita tyttöjä ja naisia koitetaan saada varmemmaks vartalostaan ja itsestään, suorastaan ylistetään ja sanotaan että muodot ovat kauniita jne.. mutta entäs me laihat? Missä on kuva, jossa on kasa laihoja ihmisiä, joiden luut törröttävät ja jalkojen välissä on ilmaa, ja tekstinä ''every body is beautiful''? Ei missään. Ja se tuntuu hirveältä. Isompia tyttöjä ja näitä fit-intoilijoita ylistetään päästä varpaisiin, mutta auta armias kun olet luonnostaan laiha sut leimataan anorektikoks tai ''hitaaksi kehittyjäksi/12 vuotiaan pojan vartalon omaajaksi'', huudellaan että ''syö vähän''.
  Jennifer Lawrence kieltäytyi laihduttamasta, kun joku leffatyyppi sitä häneltä vaati, sanoen, että ei halua nuorten tyttöjen katsovan häntä ja miettien ''hitsi pitäisi laihduttaa, haluan olla kuin hän'', ja että mieluummin hän on hieman chubby kuin hento lintu. Joo, todella hienoa, mutta omalla tavallaan loukkaavaa. En näe missään laihaa julkkista, joka rohkaisee meitä laihoja nuoria tyttöjä olemaan ylpeitä ja varmoja itsestään, tai jonka nimi pomppisi otsikoissa ''X kantaa hentoa vartaloaan itsevarmasti''. Kyllä mäkin mielelläni omaisin muotoja ja olisin vähän 'kiinteämpi', mutta ei se toimi niin, että mä haluan. :-D Pitää hyväksyä itseni tälläisenä.

  Oon tosi paljon miettiny näitä asioita, joista kirjotit täs postaukses ja voisin puhua kanssas ihan ummet ja lammet. :-D Että kiitos hyvästä postauksesta! Arvostan sua han hirveästi, ja oon helpottunu ja ylpeä ettet sä juokse saleilla ja laita instagramiin kokoajan kuvaa ''protskuaamupala salin jälkeen'' jne. :-D Toki pointsit niille, jotka on saleilun yms kautta oppineet pitämään itsestään, mutta raja kaikella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä ottaa kaikkea itseensä.

   Poista
  2. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että oot tota mieltä. :)

   Poista
 83. Mä oikeesti ihailen sua ku sä puhut näin rohkeesti! Ja oot tosi kaunis! :) Tää teksti pitäis oikeesti saada lehteen tai jonnekkin! :)) Ja tän jakso lukea kokonaan koska ei ollut tylsää tekstiä!Mä arvostan just tällasia ihmisiä! Ite oon -01 ja oon 147cm pitkä ja sen takii mua aina haukutaa.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Muista olla ottamatta muiden haukkuja ittees.

   Poista
 84. Ihan huikeeta! Ensimmäinen kerta, kun voin samaistua tekstiin täysin! Oon tyttö/nainen ja 190cm pitkä. Onhan se hurjaa ja ottanut päähän aina välillä, etenkin siellä yläasteella jossa mielipiteitä itsestään sai kuulla monesta suunnasta, mutta näin jälkeenpäin on itsetunto kohonnut, näinhän se on ; kun me synnytään/kasvetaan juuri sellaisiksi kuin me olemme, ei siihen vaikuta tai edes voi vaikuttaa mikään ulkopuolinenn tekijä. Eikä meidän kannata murehtia asioita joille emme voi tehdä mitään , siinä menisi oma elämäkin pilalle :) Sinä Vilma, oot kaunis niin sisäisesti kuin ulkoisestikin:) Pysy tollasena! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sulle ja wautsi, että noin hienosti suhtaudut säkin pituutees! Tosi upeeta. :)

   Poista
 85. Hieno postaus!

  Itse häpesin myös joskus nuorempana pituuttani kun kaverit jämähtivät sinne 150-160 cm:n paikkeille ja itselläni pituuskasvu jatkui 178 cm:iin asti. Muutama vuosi sitten aloin kuitenkin kantaa pituuttani ylpeydellä ja hyvällä ryhdillä ja hyväksyin itseni sellaisena kuin olen. Pari vuotta sitten ostin korkokengät ja sille tielle jäin. Nykyään voin helposti käyttää 10 cm:n korkoja tuntematta itseäni mitenkään oudoksi.

  Olen myös huomannut, että kun selvästi nautin omasta kropastani ja pituudestani ja kuljen pää pystyssä, enkä hartiat lysyssä, saan positiivista huomiota myös muilta. Minulle on monesti tultu kertomaan, kuinka kaunis olen, ja jotkut ovat jopa ihailleet pituuttani. Myös miehiltä saan kehuja. Ja tässä kohtaa painotan sanaa mies, koska teinipojilta nyt ei voi odottaakaan välttämättä mitään asiallista käytöstä pitkiä naisia kohtaan, kun eivät ole itse vielä kasvaneet täyteen pituuteensa.

  Itse olen nykyään sitä mieltä, että pitkät naiset ovat rotunsa valioita. Tätä en koskaan sano ääneen, mutta näin ajattelen. Katson ihaillen muita pitkiä ihmisiä, lyhyissä harvemmin näen mitään kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt meni jo mauttomaks:D tuo vika lause siis

   Poista
  2. Voin samaistua tuohon sun kommenttiis lähes täysin. :) Tuo vika lause oli munkin mielestä tosin melko törkeä. Mun mielestä pitkät ja lyhyet ovat ihan yhtä kauniita. En koe, että pituus vaikuttaa kauneuteen millään tavalla. :)

   Poista
 86. Ihana postaus! Voin niin samaistua suhun! Itse olen myös 180cm pitkä ja luonnostaan hoikka. Painoa olisi toisaalta ihan kiva saada lisää, mutta jos olen tälläinen täysin luonnostaan, miks kroppaa pitäisi alkaa muuttamaan muiden mielestä muka terveellisempään suuntaan, jos olen itse sinut itseni kanssa? :) Asenteet hoikkia kohtaan tuntuu usein olevan tosi vihamielisiä, just näitä ''oikea nainen ei oo luuta''-soopaa. Ja pituushan ei auta yhtään, vaan oikein korostaa hoikkuutta... :D Mutta en kyllä yhtään vähättele vähän tukevampien/ylipainoisten kokemia mahdollisia ulkonäköpaineita, sillä kyllä se hoikkuus tuntuu olevan silti lähempänä tämän hetkistä kauneusihannetta ja usein fitness mielletään samaksi kuin laihuus/hoikkuus. Laihuudesta on tosin monien mielestä ihan okei huomauttaa toisin kuin ylipainosta...
  Ja mulla on ollut ihan samoja ''ongelmia'' pituuden kanssa. En niin paljon kommentteja pituudestani ole saanut, mitä vois luulla, mutta kyllä ne negatiiviset sellaiset on ollut pahimpia loukkauksia mulle. Pituus on ollut aina mulle se arka paikka ja oon pitänyt itseäni liian pitkänä, mutta oon kyllä hyväksynyt pituuteni täysin jo. Pituus on niitä asioita, mille ei vaan yksinkertaisesti voi tehdä yhtään mitään, joten sen ei pitäisi antaa olla mikään este hyvälle itsetunnolle. Haluaisin kyllä olla lyhyempi, jos se olis mahdollista, mutta asian murehteminen ei auta yhtään :) Ja oon kyllä huomannut monia hyviäkin puolia pituudessa, kyllä usein esim. erottuu edukseen, hah :D
  Ja itsetunnosta oon aivan samaa mieltä. Hienoahan se vain on, jos on tyytyväinen ulkonäköönsä, ei itsekeskeisyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli tosi hieno kommentti, mulla ei oo siihen mitään lisättävää. :)

   Poista
 87. Hmmhmmhmm. Mietin pitkään kirjoittelenko tähän mitään, syystä jos toisestakin. Mä en ole kaikkien asioiden kanssa samaa mieltä ja jotkut asiat olisi voinut ilmaista eri tavoin mutta kaiken kaikkiaan hyvä teksti. (Tosin, jos saan vähän motkottaa niin älä IKINÄ vastaa retorisiin kysymyksiin, se tekee tekstistä vähän kömpelöä ja aliarvioi lukjaa. Lol kuulostan äidinkielenopettajalta mutta shh. Pilkunviilaus, se on minulla verissä).
  Kuitenkin, ulkonäköpaineista ja ulkonäköön kohdistetuista oletuksista ja jopa vaateista on viime aikoina tullut minulle aika iso asia. Se on surullista ja järkyttävää kuinka valtavaksi asiaksi ulkonäkö itsessään on länsimaalaisille tullut. Ihmisellä on kyky esteettiseen ajatteluun ja arviointiin, mutta länsimaissa se on mennyt yli. Ulkonäkö ei ole enää tavallinen ominaisuus vaan itseisarvo. Ja se saa ihmiset käyttäytymään ihan käsitämättömän julmasti. Eikä pelkästään muita, vaan myös itseään kohtaan mikä ruokkii pahaa oloa ja ikävää käytöstä.
  Ja ne ajattelumallit ovat niin syvään juurtuneita ja niiden kierrättämistä kannustetaan joka tuutista. Ihmiset eivät aina edes tajua tekevänsä väärin. Muista etsimällä etsitään rumaa ja sillä ilkamoidaan, usein somen mahdollistamana julkisesti.

  Kaikista järkyttävintä on kuitenkin se, miten vahvana nuo asenteet elävät minussa, vaikka tiedostan ne ja taistelen niitä vastaan. Herättävintä vähään aikaan oli se, kun ystäväni sanoi minulle: "Jänä, sulla on syömishäiriöisen itsetunto vaikket ole ikinä sairastunut".
  Mä olen pähkäillyt paljon sen kanssa miltä näytän ja vaikutan muiden silmiin. Ottanut sitä vähän paineita, joo, mutten liikaa. Eniten mua on kiehtonut se, miten niitä vaikutelmia ihan oikeasti syntyy. Ja mun käsitys itsestäni taitaa olla tosi vääristynyt. Ja tavallaan mä olen opetellut hyväksymään sitä, että olen ruma, mulla on rumat kasvot, ruma kroppa ja ruma luonne. Mä olen aina ollut porukassa "se ruma" ja aina mua on kohdeltu kuin olisin vastenmielinen. Joten opin hyväksymään sen.
  Nyt kun onkin osoitettu, etten ehkä ole täysin toivottoman oksettava, mun maailma on järkkynyt ihan hitosti. Ja jännä kyllä, mun itseluottamus on sen myötä heikentynyt, koska en enää tiedä mitä oikeasti ajatella itsestäni.
  Sen myötä mä olen oppinut huomaamaan ajatusmalleja joita muhun on istutettu. Kuinka media, some ja ympärillä olevat ihmiset kannustavat dissaamaan itseäni, löytämään aina jotain paranneltavaa. Arvostelemaan ja tuomitsemaan muita, muuttamaan ja hallitsemaan muita. Antaa ihmisille arvo ulkonäköön perustuen. Olla epätyytyväinen ja pitää kiinni pahasta olosta. Koska meidän yhteiskunnassa on hyväksytympää vihata, kuin rakastaa itseään.

  Tärkeää olisikin että ihmiset oppisivat huomaamaan nämä asiat ja tajuamaan, milloin itse ruokkivat niitä. Niitä vastaan on tosi vaikea taistella, mutta helpointa on aloittaa siitä, ettei tee muille pahaa, tai samaa mitä tekee itsellen. Tavoitella sitä, ettei sitä tee kellekään. Ettei ruoki ulkonäkökeskeisyyttä. Pinnallisuus voi olla ihan okei. On okei miettiä ulkonäköään, laittautua, meikata jne. Mutta se ei saa muodostua elämän keskiöksi eikä sitä saa vaatia muilta. Ei ole okei jos ei pysty katsomaan itseään ilman meikkiä. Ei ole okei jos toisen ihmisen lyttää ja kohtelee huonompana sen vuoksi, ettei hän vastaa ideaalikäsitystäsi kauniista.

  Oikeasti voisin rantata tästä ikuisuuksiin, mutta tämä viesti on jo ihan liian pitkä ja sekava. Voisi joskus jäsennellä ajatuksiaan mutta tämä on niin monisyinen ja tulee vain hölmöjä aasinsiltoja. (Esim. voisin edelleen rageta siitä kuinka ahtaita ulkonäkökäsitykset ovat, kuinka ideaalikaunis =/= kaikki kauneus jne, jne,jne.)

  Mutta joo, toivon kaikille parempaa itsetuntoa jotka tätä vastausta lukee, älkää tuomitko muita, nähkää muissa kauneutta, älkää ruokkiko ulkonäkökeskeistä yhteiskuntaa. Kaunis voi olla oli pitkä tai lyhyt, iso-, tai pienirintainen, laiha tai lihava, tai ihan mitä tahansa näien ulkopuolelta ja väliltä. Älkää antako itsenne sanoa muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä kommentti! Oli kuitenkin sen verran pitkä ja täynnä asiaa, etten meinaa saada sanotuksi mitään järkevää/selkeetä vastausta kaikkiin käsitteemiisi asioihin liittyen. Sen voin kyllä tokaista, että oon monessa asiassa sun kanssa täysin samaa mieltä. :)

   Poista
 88. Aivan mielettömän upea postaus!! Tuli heti vähän itsevarmempi olo, kiiitos :))

  VastaaPoista
 89. En jaksanu lukee edes puolia. Toi alku ainaki oli ihan asiaa mut kyllä kaikki vähänki järkevämmät ihmiset on huomannu noi asiat ajat sitten ja ymmärtävät tilanteen erittäin hyvin. Täs postaukses oli paljon sellasta itsestää selvää asiaa mitä elämäänsä tyytymättömät ihmiset jaksaa jauhaa. Ja en nyt tarkota mitenkään pahalla näitä, ilmaisen vaan oman mielipiteeni mahdollisimman asiallisesti. Ainii ja sitte vielä et monet noist laiseista kuulostaa vaan vakittavasti melko itserakkailta ja jotenki noista rivienväleistä tai kitjoitustyylistä mun aivoihin iskostuu sellanen mielikuva et hehkutat omaa laihuuttas ja oot harvinaisen tyytyväinen omaa kroppaas ja jollai tavalla kateellinen näille salilla käyville sisukkaille ihmisille. Moni ihminen (kuten mä) käy salilla tai ryhmäliikuntatunneilla esimerkiksi kaverin näkemisen vuoksi tai jos ei ole muuta tekemistä niin saatan vaikka lähteä joogaan. Mulla ei oo minkäänlaista laihtumis tai lihasmassan kasvatus tavoitetta tai toivetta, käyn tuolla ihan vaan 100% huvikseni ja mulle on täysin sama laihdunko vai lihoonko muutaman kilon tuolla kerran viikossa joogatunnilla käymisellä. Kiitos tästä mielipidepostauksesta mut jatkossa ehkä jos mitekään haluisit tehdä vähäsen lyhempiä ni ois kiva koska jaksais normaalitkin ihmiset sitten lukea:) toivon myös seuraavaan mielipide postaukseen jotakin oikeasti ihmisiä kiinnostavaa asiaa! Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin... Mä en millään tavalla tässä tekstissä (tai missään muuallakaan) hehkuta mun "laihuuttani". Omaan kroppaani olen kyllä melko tyytyväinen, mutta se ei kyllä millään tavalla tee musta itserakasta ihmistä. On hienoa, että salilla käyminen on sulle puheides perusteella ns. harrastus ja viihdyt siellä.
   Kirjoitit melkoisen asialliseen sävyyn tämän viestin kyllä, mutta rivien välistä pystyin mä itse tulkitsemaan tän kyllä osittain suoraan sanoen vittuiluna - ainakin noiden viimeisten lauseiden perusteella. Aika monet ihmiset (tietääkseni ihan normaalit sellaiset) ovat tämän postauksen jaksaneet lukea. Lisäksi jos tämä aihe ei olisi ollut kiinnostava, ei tämä olisi myöskään saanut varmaan juurikaan kommentteja tai mielipiteitä? :O

   Kiitos kuitenkin kommentistasi. :)

   Poista
 90. mä tekisin mitä vaan, että mulle sanottais mielummin et ''vitsit ku sä oot laiha!'', kuin et ''hyi vittu mikä läski'', ''miten sä kehtaat käyttää ees shortseja noilla sun läskijaloillas'' yms. :/ mua kiusattiin ja syrjittiin koko ala-aste koska olin isompi kuin muut, vaikka en siitäkään huolimatta ollut ylipainoinen. Ja mitä siitä seurasi? se laukaisi mulle anoreksian minkä tosin selätin jo, ja lihoin takaisin alkupisteeseen, ja taas jatkuu ne läski -kommentit <3

  tosi hyvä postaus kuitenkin, ja anteeksi tää mun vuodatus...

  oot loistava bloggaaja vilma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää varmasti herättää myös sun kommenttis kaltaisia mielipiteitä. On varmasti totta, että joillekin ihmisille laihaksi sanominen on kehu nimenomaan silloin, kun sen saa itsestään kuulla. Tsemppiä sulle jatkoon. :)

   Poista
 91. jaa mitäköhän ajattelin kirjoittaa tähän. ensinäkin kiitos tästä postauksesta! ite en perusta blogista jos on aina vaatepostauksia tms vaikka niistä saa ideoita nii nää postaukset jossa alkaa miettiin asioita on paljon mielenkiintosempia. tää itsetunto kohta täsä postauksessa kosketti mua eniten. aloin kirjottaan tähän mun ''tarinaa'' hyvän itsetunnon omaamiseen mutta jätinkin sen sitten välistä... :D tästä postauksesta on varmaan tosi paljon hyötyä monille ihmisille ja oisin varmaan tämmöstä tsemppausta halunnu lukea sillon ku mulla oli vaikeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! Olis ollu tosi mukava lukea omakin tarinas tähän itsetunto-asiaan liittyen, mutta ymmärrän kyllä, mikset sitä välttämättä halunnutkaan sanoa. :)

   Poista
 92. Moi! Kirjoitin tästä jo sun askiin kaks pitkää pätkää. Mut en oo varma vastaatko siihen joten kirjoitan varalta tännekin :).
  Toi oli aivan ihana postaus. Ja aloin melkeen itkee.
  Mä oon ite kohta 12. Ja oon 165cm pitkä. Ja sitä myötä myös painavampi kuin lyhyemmät kaverini. Useinhän pitkät ovat hoikkia mutta mä en ole ja välillä tuntuu et tekisin mitä vaa et oisin hoikempi. Pituudesta ja painosta kuittaillaan koulussa jatkuvasti esimerkiksi "eiks sua ärsytä olla noin pitkä" "ei millään pahalla mut sä oot aika painava" ja niin edelleen. Syön terveellisesti ihan kunnon aterioita enkä mitää hiiren annoksia. Mutta heti jos syön vähänkään normaalia emmän tullaan minulle heti sanomaan " Älä nyt herranjumala mitään anoreksiaa itsellesi yritä saada. Nyt kyllä syödään jotain todella hyvää paljon." tai jotain muuta vastaavaa. Itsetuntoa ei myöskään oo parantanut kiusaaminen. Mua on kiusattu n. Kolme vuotta. On syrjitty ja haukuttu.
  Toi teksti paransi itsetuntoa todella paljon. Sun on ehkä vaikee ymmärtää kuin paljon toi postaus merkitsee mulle. Oot tosi mukavan oloinen ja toosi kaunis. Sulla on ihana tylii. Ja sun jutut on piristänyt mun monta päivää jolloin on ollut vaikeeta.
  Kiitos:)!

  VastaaPoista
 93. Voin niin samaistua tuohon korkokenkä-kohtaan! Olen aina ihaillut naisia, jotka ovat pitkiä, mutta käyttävät silti korkoja. Itsekin tällaisena 180-senttisenä keräsin monia vuosia rohkeutta siihen, sillä tykkään hirmusesti koroista. Ajattelin kuitenkin etten minä voi sellaisia käyttää. Asiaa ei auttanut yhtään, että yläasteella mua kutsuttiin kaikilla haukkumanimillä mitä pitkälle voi keksiä. Nyt kuitenkin päätin ennen joulujuhlaa, etten jaksa enää vain hokea itselleni että sitten voin käyttää korkoja kun asiat on näin ja olen tämän ikäinen. Ostin kymmenen sentin korot joulujuhlaan ja voin sanoa, ettei mulla oo ollu koskaan niin itsevarmaa oloa, kun siellä niillä koroilla kävellessä. Ei haitannut yhtään vaikka olin 190-senttinen ja muut paljon lyhyempiä. Olin ylpeä joka sentistä! Tässä kohdassa on pakko kiittää sua, sillä mua inspiroi tosi paljon se, että säkin pitkänä ostit noi Spirit Storen korkokengät ja vielä kerroit käyttäväs niitä ihan arkena! :)

  Kirjoittamasi teksti oli muutenkin ihan asiaa! Ihanaa, että kirjoitat myös tällaisia syvempiä pohdintoja ja vielä näin tärkeistä asioista :)

  VastaaPoista
 94. Ihana postaus oikeesti huhhuh tuli parempi mieli heti, osaat kirjottaa tosi hyvin!<3

  VastaaPoista
 95. Tää oli tosi ajankohtanen ja mietteitä nostava postaus! :-) kiitos tästä, autto varmasti monia, oot tosi hyvä kirjottamaan ja muutenkin varmasti upee persoona!
  Pakko sanoa tolle 21:18 anolle, että kommentissas sanoit "toivon myös seuraavaan mielipide postaukseen jotakin oikeasti ihmisiä kiinnostavaa asiaa" , että eiköhän useat ihmiset juurikin tästä aiheesta sitä mielipidekirjotusta Vilmalta toivonut. :)
  Ja muutenkin kommentissas mielestäni oli turhaa sanoa, et "normaalitkin ihmiset jaksais lukea". Aika moni ihminen, varmaan sit epänormaali, on jaksanut lukee tän :)

  VastaaPoista
 96. Tosi hyvä postaus ja täyttä asiaa! :)

  VastaaPoista
 97. Koostit monta ajatusta yhteen mistä oon iha samoilla linjoilla! :) oot super fiksu kun osaat ajatella noin monipuolisesti ja järkevästi, ja vielä kirjoittaa ajatuksesi selkeästi ja mielenkiintoisesti!! Vau!

  VastaaPoista
 98. Ihana postaus!!
  Itse olen saanut aina kuulla sitä, että kun oon nii läski ja läski tee sitä ja tätä. Ja koskaan kun en mikään läski ole oikeasti ollutkaan... Joten itse en ole tavallaan koskaan osannut ajatella, että tosiaan, se että sanoo jotain laihaksi voi olla sille loukkaus, varsinkin kun pahimpaan itseinhoaikaan on halunnut olla niin paljon alipainoinen, kun mahdollista vain on. Nyt olen jollain tapaa oppinut hyväksymään itseni, olen pitkä 178 ja aina kaikki jaksavat huomauttaa että olet pitkä ja älä nyt enää kasva plääplää ,mutta olen tyytyväinen pituuteeni. En omista täydellistä vartaloa, mutta en ota enää niin suurta painetta, koska ei mun tarviikkaa, tärkeintä on että itse on tyytyväinen ja tällä hetkellä normaali paino saa riittää minulle, en kaipaa enää alipainoa. Edelleen kamppailen silloin tällöin itsetunto-ongelmien kanssa, niin kuin varmaan jokainen joskus mutta en enää niinkuin ennen. Onneksi! Olet niin ihana, kiitos tästä postauksesta!!!! <33 huh olipas pitkä kommentti :D toivottavasti jaksat lukee mun avautumisen :D

  VastaaPoista

♥ Jätä ihmeessä kommentti ♥