tiistai 17. joulukuuta 2013

Mitä se joulu oikeastaan on?

3454434454435454444334545345344345
Tätä kaikkea joulu mulle merkitsee. Joulu on sellaista aikaa, jolloin saa kaikessa rauhassa irtautua arjen stressaannuttavista asioista, löhöillä sohvalla kuuman glögin tai kaakaon kanssa ja nauttia vieressä lämmittävästä takkatulesta. Silloin saa kääriytyä mitä mukavimpiin vaatteisiin ja syödä mahan täydeltä hyvää ruokaa, pipareita ja suklaata! Silloin saa kuulla lahjapapereiden repeilyä ja nähdä läheisten ilon lahjoja avatessaan. Se on aikaa, jolloin saa oikeasti rauhoittua perheen kesken ja nauttia siitä yhdessäolosta, jota meidänkin perheessä näin arkena koetaan minimaalisen vähän. Joulu on myös aikaa, jolloin aamusauna passaa meikäläiselle paremmin kuin hyvin ja jolloin tekee hirveesti mieli vain maata silmät kiinni ja kuunnella samalla kaunista joulumusiikkia.
Vielä muutama kuukausi sitten voivottelin sitä, kuinka joulu tuntuu vielä niin kaukaiselta, eikä millään jaksaisi sitä odottaa. Ja tässä sitä nyt ollaan - joulukuun 17. päivänä, jolloin aika tuntuu rientäneen pikakelauksena eteenpäin muutaman kuukauden takaisesta mietiskelystä. Viime viikon ramppasin pää kolmantena jalkana joululahjaostoksilla. Mukaan tarttui jos minkälaista pakettia, ja viimeisetkin lahjahankinnat tulivat torstaina tehtyä! Postin mukana saapuneita joulukorttejakin on tullut nyt päivisin koulun jälkeen lueskeltua. Nekin ovat niin piristäviä ja ihania asioita, joilla läheisimpiä ja hieman kaukaisempiakin sukulaisia muistetaan.
Jos nyt jotain masentavampaa pitäisi joulusta keksiä, olisi se tämän vuotinen säätilanne. Näyttäisi siltä, että tänä(kin) vuonna täällä päin vietetään ns. musta joulu. Ei lunta maassa, ei sitten hiutaleen hiutaletta. Ei sillä, en mä yleensä kamalasti välitä rämpiä missään 30 senttisessä lumihangessa, mutta joulusta mun mielestä täydellisen tekee se kaunis ja kimmeltävä lumihanki.
Mä oon kuitenkin valmistautunut jo täysin lumettomaan jouluun! Viikon päästä aamulla saa joulukalenterista avata sen 24. luukun ja hipsiä alakertaan syömään vatsan täyteen joulupuuroa - jos vaikka se manteli osuis tänä vuonna omalle kohdalle? ;) Sen jälkeen käy matka sitten kynttilöiden kanssa hautuumaille isovanhempia muistamaan. Sekin on varmasti monien kohdalla yksi niistä jouluaattoon kuuluvista asioista, jotka tulee vuosittain tehtyä. Iltapäivällä rauhoitutaan sitten perheen kanssa yhdessä pöydän ääreen syömään jouluruokaa. Ruokailussa vierähtääkin yleensä kepeästi sen muutaman tunnin verran, jonka jälkeen tuleekin sitten pukki käymään ja lahjat avataan! Loppuilta onkin sitten joka kerta täysin suunnittelematon eli toisin sanoen rentoutumista ja yhdessäoloa perheen kanssa, sekä fiilistelyä lahjojen kanssa - ihanaa! Vuosi sitten oli meidän perheen joulu vähän eri maisemissa ja 40 astetta lämpimämpi. Thaimaa-joulun jälkeen tämä oma, tuttu kotijoulu tuntuu taas ihanalta vaihtoehdolta, sillä onhan se fiilis täällä Suomessa ihan erilainen kuin toisella puolella maapalloa.
Nyt vain odottelemaan... <3 Seitsemän päivää... Viikonloppuna ohjelmassa luultavasti kuusen koristelua ja viimeistenkin joulukoristeiden esillepanoa. Vielä nää muutamat koulupäivät pitäis jaksaa pinnistää kunnialla läpi, jonka jälkeen saa deletoida taas hetkeksi kaikki kouluun liittyvät asiat sekä muut arjen pikkuärsytykset pois mielestä ja keskittyä ainoastaan siihen rauhoittumiseen - tätä on vuosi odotettu.

Mitä joulu teille merkitsee? Entä mitkä ovat niitä teidän vuosittaisia tapoja viettää joulua? Onko joulu teille tärkeä juhla, vai oletteko kenties niitä, joille joulu aiheuttaa rentoutumisen sijaan pikemminkin ahdistusta?

Ihan valtavan rauhaisaa joulun odotusta jokaiselle teille ja muistakaahan nauttia täysillä jokaisesta hetkestä. <3

Kuvat: weheartit & Google kuvahaku

64 kommenttia:

 1. Voiii tää oli jotenkin niin sulonen postaus :3 vielä tänään mulla ei vieläkään ollu minkäänlaista joulufiilistä, sit luin tän postauksen, sen miten ihanasti olit kuvaillu teidän joulua, ja ihastelin noita kuvia ja heti tuli joulufiilis! Kiitos sulle vilmuli :3 ihanaa joulun odotusta sulle ja sun perheelle! <3 :-)

  VastaaPoista
 2. Aika kliseistä paskaa, sori :( Muuten hyvä blogi. (rimmas)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut sepä kiva kuulla! :)

   Poista
  2. I agree. Jsksoin lukea ensimmäisen lauseen :(

   Poista
  3. Anteeks nyt, mutta mun on pakko sanoa tämä. Mua henkilökohtasesti suututtaa tämmönen, että ensin valitetaan siitä ettei postauksia tule ja sitten kun niitä tulee (ja vaivaa on nähty) niin valitetaan jokaisesta asiasta, ja kuinka ei jakseta lukea postausta koska se on paskaa. Voi olla paskaa teistä, mutta oisin kiitollinen siitä, jos sitä ei tultaisi mulle erikseen sanomaan tai jos tultaisiin, sanottaisiin se sitten vähän kiltimmin. :) Rehellisesti sanottuna mun postausintoa laimentaa se, että jokaisesta asiasta tullaan valittamaan. Tämänkin postauksen fiilistä mun mielestä laimentaa just nämä valituskommentit täällä. Kritiikkiä saa antaa, mutta tämmönen joka asiasta valittaminen menee kyllä yli mun ymmärryksen. Tänään mietin jo, että mahdollisesti pistän anonyymikommentoinnin mahdollisuuden pois päältä, vaikkei se kivaa olekaan! En kuitenkaan jaksa lukea enää tämmöstä valitusta miltein kaikesta mahdollisesta, vaan haluaisin, että munkin olisi kiva näitä kommenttejanne täällä julkaista.

   Poista
  4. Sun pitää panostaa postauksiin, jos et halua valituskommentteja...

   Poista
  5. Mä toivon ettet ole tosissasi.

   Poista
  6. miksen olisi? :D totta mikä totta.

   Poista
  7. Mikä helvetin ongelma muutenkaan oli että Vilman mielipide on aika kliseinen jos se kerta on sen oma mielipide? Tiiän etenki joulusin Vilma on melkoinen kotihiiri ja NAUTTII JOULUSTA just ton takia mitä kirjotti ylös.

   Ja ihan anolle tiedoksi että kritiikillä ja valittamisella on iso ero. On eri juttu jos sanot että "vaikutti kliseiseltä sun mielipide" ku et sanot "Aika kliseistä paskaa". Propsit kumminkin siitä että yritit kehulla lieventää paskaa fiilistä mikä viestistä huokuu :)

   Poista
  8. Niimpä! Kun kaikki nämä anot tajuaisivatkin tämän.

   Poista
  9. vilma tekee hirveest vaivaa näitte etee ! en uskois et se muute kuvailis ja kirjottais noin pitkinä ja lisäis kuvia ! mun mielest vilma tekee ihanii postauksii ja ihanii kuvii ! mä luen näit aina ku oon yksi ! jos toi sun mielipide on totta ano nii miks sit ees vaivaudut lukee ?? onks siin joku ongelma ? ei sun tarvis tänne tulla kertoo sun huonoi mielipiteitä ! vilma on hyvä kirjottaa ja postaa ! arvostaisit ees vähä ! Vilma jatka samaa mallii oot ihana :3

   Poista
 3. Voi tää oli aivan ihana postaus!!<3 kirjoitat jotenkin tosi ihanasti ja tunnelmallisesti ja sun tekstejä on aina kiva lukea, muttä tää oli kyllä erityisen ihana :)

  VastaaPoista
 4. kiva postaus, mut toivottavasti oot kysyny luvan ku oot kopsannu ton yhden piparikuvan Jo's Secret-blogista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon ottanut nuo kaikki piparikuvat weheartit:sta, jonka mainitsinkin jo postauksen lopussa. En voi tietää kenen ne ovat alunperin, mutta ainakin ilmoitin, etteivät ole omiani. :)

   Poista
  2. ei lähteeks voi mainita että "google kuvahaku"......

   Poista
  3. No kyllä mun mielestä voi, jos sen kautta jollain hakusanalla on ottanut sieltä kuvan. :)

   Poista
  4. Sun mielestäsi voi, mutta eri asia on, onko se laillista. Eihän google kuvahaku niitä kuvia ole ottanut eikä niitä omista. Ne eivät ole julkista omaisuutta. Elikkäs oikeasti sun pitäis kysyä lupaa henkilöltä, jolla oikeudet kuviin on, että saatko laittaa ne tänne. Tiedän, että monet blogit tekevät sinun tavallasi, mutta valitettavasti sitä ei saisi tehdä.

   Poista
 5. Mun on pakko sanoa tää, mutta mua harmittaa, että tämänkin postauksen kuvat on poimittu jostain neti syövereistä. Ei sillä, kiva teksti ja ihan kiva postaus myös, mutta ois ollu niin kiva jos oisit kuvaillu sun tekemiä piparkakkuja, joulukoristeita ja muita herkkuja.
  Tuntuu, että sun postaukset on muuttunu hieman tylsiks. Ja tylsällä meinaan, että kuvat poimitaan netistä tai, että postaus on vaan tuotearvostelua. Kaipaan postausta, jossa kerrot sun päivästä sanoin ja kuvin! + Tuntuu, että postaat nykyään harvemmin kuin ennen. Pystyisit parempaakin!

  Ääh, sori kamala avautuminen, mutta oli aiiivan pakko kertoa tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla särähti korvaan tuo "tämänKIN postauksen kuvat on poimittu jostain netin syövereistä...", sillä mulla tosi harvoin postauksissa on netistä otettuja kuvia. Mulla on tää joulukuu ollut blogin puolella tosi hiljaista, myönnän. Se harmittaa tosi paljon mua itseänikin. Ärsyttää vaan tosi paljon, kun tekis niin mieli kuvailla tuolla ulkona, muttei se ole mahdollista liian nopsaan pimenevien päivien vuoksi ja koulussakin ollut nyt erilaisia isompia töitä, joita on pitänyt aherrella. Pyrin kuitenkin parantamaan tätä asiaa, ja postaamaan useamminkin! Vaikka sitten niitä sisällä otettuja asukuvia tms. käyttäen. Eiköhän onnistu viimeistään tuossa lomalla, jolloin on aikaa postata ja kuvailla kunnolla. :)

   Poista
  2. No joo, tavallaan sisällytin tuohon "tämänkin" viittaukseen myös aiemmat Lumenen tuotteita käsittelevät postaukset. Vaikka eivät olekkaan netistä poimittuja kuvia niin mun mielestä ois ollu melkeen sama vaikka ne purnukat ois poimittukki netistä. Osaan tosi hyvin selittää, mutta myönnän, että ei tule näin äkkiseltään mieleen kuin se joululahjapostaus, joissa on käytetty kuvia netin syövereistä.
   Pääpointti oli kuitenkin, että ois niiin kiva jos postaisit päivästäs ja vaikkapa juuri asukuvia. Etenkin joulupostauksia ois kiva lukea ja odotinkin niitä yhessä vaiheessa paljon, mutta ei oo juuri näkyny. :( Mutta tooosi kiva, jos tähän on tulossa muutosta! Toivottavasti edes jouluaatosta tulee sitten jälkeenpäin postausta. T. jouluhullu

   Poista
  3. Mun mielestä tuo Lumenen meikkipurnukoista yms. ottamani kuvat eivät ole millään tavalla sama asia kuin että olisin ottanut ne netistä. :) Ja pyrin kyllä postailemaan normaaleista päivistäni, älkää huoliko. Ja jouluaatosta tulee kyllä 99,99% varmuudella postausta jälkeenpäin!

   Poista
  4. Kauheen vaativia osa sun lukijoista, täytyy myöntää... eka vingutaan postausta ja heti sen jälkeen haukutaan se pystyyn, hei ihmiset oikeesti :D ja jos tekee esim. vaikka lahjaideapostauksen ni miten IHMEESSÄ sen voisi edes tehdä ilman että ottaa kuvat netistä? Musta Vilman blogi on huippu eikä ykskään postaus oo tuottanu mulle koskaan pettymystä :)

   Poista
 6. tää kysymys ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta mun on pakko kysyä siitä kun ostit ilmeisesti vanhojenmekkos espoon minna lisasta? niin onko siellä suomenkielisiä työntekijöitä? :D äitini soitti sinne tänään yrittäen varata sovitus aikaa mulle ja siellä vastasi ulkomaalainen nainen ja mun äidin kielitaito on aika huono haha varmaan aika awkward puhelu. niin mitkä sun kokemukset oli sieltä, päästiinkö hyvin yhteisymmärrykseen mekon tilaamisesta jne jos tosiaan siellä oli vaan ulkomaalaisia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mun mekko ostettiin sieltä juuri. Ja siellä liikkeessä työskentelee aina silloin tällöin myös suomalainen myyjä (näin olen kuullut), mutta mua palveli juurikin tuo kyseinen ulkomaalainen myyjä, joka vaikeutti jonkin verran koko tilausta. Hän puhui lisäksi välillä melko töykeään sävyyn, eikä selittänyt asioita selkeästi, jonka takia tuli muutamia väärinymmärryksiä. Ihania mekkoja siellä on, mutta jos meet sieltä tilamaan itselles mekon, niin kannattaa varautua sitten vähän erilaisempaan palveluun. :)

   Poista
  2. okei kiitos paljon avusta! :) täytyypi varmaan ottaa sanakirja mukaan tolle reissulle, haha no ei sentään!

   Poista
  3. Eipä mitään, toivottavasti sulla sujuis sitten mahdollinen tilaus ongelmitta! :)

   Poista
  4. iteki hommasin mun wanhojentanssimekon minnalisasta vuos sitten, mulla ei mitään ongelmia ilmennyt jos ei lasketa sitä että vanhemmat ymmärs myyjän puhetta paremmin kuin minä XD mua palveli kiinalaisnainen, vaikutti ainaki mukavalta, oliks sulla sama vai joku muu? :)

   Poista
 7. Ihan kiva postaus :) kirjotat sujuvasti ä, mutta tää oli vähän semmonen niikun ano ylempänä mainitsi niin kliseinen. Tosi tunnelmallisesti olit kuvaillut kyllä. Ja olis muuten tosi kiva jos pystyisit postauksiin sisällyttämään räpsyjä sieltä täältä.. jotain omia fiilistelykuvia, mitä oot tehnyt päivällä, tilannekuvia, kynnet/asusteet yms:) tosi huono juttu kyllä toi pimeys ulkona :l ymmärrän että se vaikeuttaa kuvaamista pirusti! Vielä tähän loppuun ettö ootkis miettinyt vähän tummempaa tukkaa? Vois mätsää sulle tosi kivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itseasiassa miettinyt ennemminkin vaaleaa, mutta olisiko se toisaalta ennemminkin kesäväri? Sopiskohan tumma sittenkin talveen enemmän? :D

   Poista
  2. tumma ois kivaa vaihtelua, ite tykkään sulla kumminki sekä vaaleista että tummista mut viimeks värjäsit vaaleiks ni nyt vois olla tummien vuoro ;)

   Poista
 8. Kiva postaus !! :) teksti vois olla helpompi lukusempaa jos sitä olis vähän aina kuvien välissä sillain niiku osissa :) kirjotat tosi kivasti mutta on tosi vaikea (ainakin näin lukihäröisenä)lukea välillä nuin pitkiä tekstejä

  VastaaPoista
 9. ihanan jouluinen ja piristävä postaus! hyvää joulua sinne teille <3

  VastaaPoista
 10. mulle joulu on täyttä paskaa, jolloin elämä on pilalla ja perhe ei todellakaan ole keskenään, hyvä että sulla on erilainen joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että se on sun kohdalla tuommonen! :(

   Poista
 11. Aivan ihana postaus<3 Tuli ihanan jouluinen olo! Tosi mukavaa ja hyvää joulua sulle! :3

  VastaaPoista
 12. Tosi ihana postaus! Oisin voinu ite kirjoittaa ihan samanlailla :')

  VastaaPoista
 13. Ah ihana postaus! <3 Mun mielestä oman perheen kanssa vietetty perinteinen joulu on niin paras! Joulu on kyllä vuoden ihaninta aikaa. Tykkään hirmusesti sun blogista, ja sun kirjotustavasta. Susta oikein huokuu positiivisuus! :--) Hyvää joulua sulle Vilma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :)

   Ihana kommentti, kiitos sulle! <3

   Poista
 14. Mietin tässä, että kun olet niin hoikkassa kuosissa ja kaikkee niin herkutteletko sä ennen joulua kunnolla, vai onko se aatto ainutpäivä jolloin noita herkkusia syöt?:) Ylipäätänsä vedätkö koskaan mitään mättö-övereitä?:D
  Ihanaa Joulua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkuttelen moneen kertaan viikossa. :D Vaikka herkuttelisim miten, ei se näy mussa ulkoisesti mitenkään, mut eihän se ihan mitään terveellistä ole. :P

   Poista
 15. Musta tuntuu kans, että joulu tuli tosi nopsaa tällä kertaa! En oo kerennyt vielä edes ostaa joululahjoja... :D Ehkä nekin vielä ehtii! Meillä kuuluu perinteeseen käydä joulusaunassa aattoaamuna/päivänä ja sit syödä ja sitten tulee joulupukki illan suussa:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! :) Ihanalta joululta kuulostaa tuo teidänkin joulu. Samantapainen kuin meillä. :3

   Poista
 16. AIVAN IHANA POSTAUS!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tämmösiäkin, kiitos! :) <3

   Poista
 17. Tosi kiva postaus taas Vilma! :) Vaikka kuvat on netistä, ei se haittaa, koska ne sopivat tosi hyvin tohon kirjottamaasi ihanaan kuvaukseen joulusta. :)

  VastaaPoista
 18. Allekirjoitan jokaisen sanasen <: kiteytit miunki joulutunnelmat mahtavastii! Hihii ihanaa joulu on täällä kohta :3

  miusta tässä blogissas ei oo parasta upeet kuvat, siuun mahtava tyylitaju ja kauniin vartalos ja kasvosi kuvauksellisuus, vaikka ne onki hienoja juttuja, vaan siun kirjotustyyli. Osaat ilmasta asiat ihanasti ja mielenkiintoisesti! Vaikka kertosit täysin arkisista asioista, osaat pukee ne sellaseen muotoon, että blogisi lukeminen ei koskaan tylsistytä. Myös siun elämänarvot vaikuttaa samanmukaisilta ku omani, mikä myös tekee blogistas miun silmissä tosi ihanan. On esim.tosi ihailtavaa, miten arvostat selvästi perhettäs hurjasi ja tuot sen vieläpä kivasti esiin!

  Monen mieletä oot varmaan jopa "ärsyttävän täydellinen" mutta itse en tajya sitä asennetta. Oot tosi kaunis ja vieläpä älykkään oloinenkin, mut en ymmärrä mik jotkut tekee moisesta itselleen ärsytyksen aihewn ja päättää tulla esim. Anonyyminä huutelemaan törkeyksiä, esim rahasta tai erosta. Mitä se on itseltä pois jos joku toinen on nätti tai fiksu tai rikas tai mitä vaan? :D tuskin kenenkään elämä kuitenkaan on pelkkää ruusuilla tanssimista päivästä ja vuosista toiseen.

  Tulipas sitä höpöteltyä oikein urakalla taas! :D eniveis oikein ihanaa joulua, ei anneta lumettumuuden vaikuttaa fiilikseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana kommentti, oon niiiiiin samaa mieltä!! :)

   Poista
 19. Ihana postaus! Tuli niin hyvä mieli :)

  ♥~ whenyourheartbeats.blogspot.fi

  VastaaPoista
 20. I love your blog! I follow you now! :D
  Those biscuits looks so yummy!
  Laura ♥

  VastaaPoista
 21. Ihana postaus, outoa että tästä valitettiin :0 mulle joulu on todellakin rentoutumisen aikaa, rakastan joulun tunnelmaa!

  VastaaPoista
 22. tosi ihana postaus :) meillä ei kotona ole koskaan juhlittu joulua, mutta pidä sä kiva joulu! :)<3

  VastaaPoista
 23. No huhhhuh, mitä valitusta anoilta taas. Mielipiteitä on monia, mutta itse en ole kristitty, joten joulu ei merkitse mulle mitään. Mulle joulu on vaan lomaa duunista ja jouluaaton aamuna lennänkin teneriffalle nauttimaan auringosta ja shoppailemaan :)

  VastaaPoista
 24. ihana teksti ♥ (: hienoja kuvia mut petyin ku ne ei ollukkaan sun ottama :/

  VastaaPoista
 25. ihana postaus jouluun liittyen !! <3 älä välitä noista ilonpilaajista ne on vaa kateellisia ku osaat blogata näi taitavasti :3 ja kiva et kirjotat näin usein !

  VastaaPoista
 26. Niin kaunis postaus! <3

  VastaaPoista
 27. Ihana postaus!♥ Teillä on aika samantapainen joulu kuin meillä, mutta tosi hyvin olot kirjoittanu tähän postaukseen ja musta tätä oli ainakin tosi mukava lukee ja tuli heti vielä enemmän sellanen joulufiilis :-) hyvää joulua ja joulun odotusta sullekin! :3♥

  VastaaPoista
 28. Hei voisitko sitte joulun jälkee tehä postauksen, missä ois tiivistetysti kuvin ja sanoin sun joulu ja tietysti lahjat kans? :)

  VastaaPoista

♥ Jätä ihmeessä kommentti ♥