sunnuntai 11. elokuuta 2013

Ohjeet nutturadonitsin käyttöön

Multa on jo muutamaan otteeseen pyydetty ohjeita monen tytön arkikampaukseen liittyvään asiaan - nimittäin nutturadonitsin käyttöön! Tänään mulla olikin sitten kotipäivä ja ajankulukseni päätin toteutella tämän nyt teille. Voin sanoa, että tämän nutturadonitsin käyttö on erittäin helppoa kunhan sen idean vain itse hoksaa. Raapustelen teille tähän liittyen nyt mahdollisimman selvät ja yksinkertaiset ohjeet. Toivottavasti tästä olisi apua sitä tarvitseville!

Kampauksen tekoon tarvitset:
1. Nutturadonitsin (ostettavissa esimerkiksi kaupoista: Gina Tricot, Glitter, Lindex - Hinnat alle 6€ donitsin koosta riippuen)
2. Mahdollisimman ohuita ja huomaamattomia pinnejä
3. Kaksi ponnaria
298392704 06597 298392704 141879
1. Vaihe
- Suorista hiukset (ei välttämätöntä, mutta lopputulos on huomattavasti siistimpi suorilla hiuksilla kuin kiharoilla).
298392704 23587
2. Vaihe
- Laita ponnari päälaelle (tai vastaavasti takaraivoon riippuen siitä, mihin kohtaa päätä haluat nutturan tulevan).
298392704 34789
3. Vaihe
- Sujauta nutturadonitsi ponnarin tyveen.
298392704 39845 298392704 441466
4-5 Vaiheet
- Kun olet sujauttanut nutturadonitsin ponnarin tyveen, levitä hiukset tasaisesti donitsin ympärille (tämä vaihe onnistuu parhaiten, jos roikottaa päätä hieman alaspäin).
- Laita toinen ponnari nutturan ympärille, jolloin hiusten latvat jäävät roikkumaan nutturan ulkopuolelle.
298392704 575454
6. Vaihe
- "Kerää" kaikki nutturan ympärillä roikkuvat ylimääräiset hiukset/latvat yhteen pötköön ja kieputa ne tiukasti nutturan tyven ympärille niin monta kierrosta, kunnes latvat ovat piilossa. Kiinnitä lopuksi pinneillä pysymään. Nutturan ylä- ja alaosakin kannattaa kiinnittää muihin hiuksiin pinneillä, jolloin lopputuloksesta tulee jonkin verran siistimpi, eikä nutturan ympärille kieputetut hiukset näy niin selvästi.
Lopputulos
PicMonkey Collage433 298392704 649354 298392704 87056 298392704 86056
Lopputulos on mielestäni älyttömän siisti. Nutturadonitsi sopii sekä arki että juhlakäyttöön. Itse pitkien ja paksujen hiusten omistajana pidän enemmän suurista hiusdonitseista, mutta kokojahan on kaupoissa erilaisia. Donitsin väri kannattaa valita oman hiustenvärin mukaan, jolloin se peittyy hiusten alle paremmin.

Olikos ohjeista apua? Kysykää ihmeessä, jos jokin kohta jäi mielestänne epäselväksi! Autan parhaani mukaan.

46 kommenttia:

 1. selkeät ohjeet:) hyvä postaus. noi ylimääräset hiukset voi kivasti letittääkin:-) ps. sul on älyttömän hyvä iho!:d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mulla ei ookkaan tullu mieleen letittää! Vautsi, vois tulla kyl aika kivat. :)

   Poista
 2. IHANAA VIHDOIN YMMÄRRETTÄVÄT OHJEET KIITOS <3 nyt seuraavaksi marssin kauppaan donitsin ostoon!

  VastaaPoista
 3. kiitos neuvoista! :) ainoo en tajuu tota miten ne kieputetut hiukset saa pois näkyvistä?? jos tajusit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ku sulla on se ponnari pistetty sen nutturan ympärille, niin kiepsautat ne ulkopuolelle jääneet hiukset tiukasti ihan siihen ponnarin ympärille ns. sen nutturan alle. Tää vaihe on niin vaikea sanoin selittää. Ymmärsitköhän vieläkään? :D

   Poista
  2. Ehkä ;) kiittii!

   Poista
 4. Alkaaks sulla koulu huomenna? :P

  VastaaPoista
 5. Ja valkilla (=hiusdonitsilla) saa ne hiukset piiloon ilman pompulan pompulaa ja pinnin pinniä. Näyttää kivalta ja tekee nutturasta valtavan ilman isoa kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkki on kyllä oikeasti tuo jota blogin kirjoittaja kutsuu donitsiksi. Ainakin ammattikielessä. Donitsi taas on sellainen paksu, leveä kankainen lenkki jolla hiukset sidotaan, joku sanoo, että se on ponnari.

   Sinänsä en siis ymmärrä tätä kommenttia mitenkään päin :D

   Poista
 6. Oi sulle sopii tollanen ponnari tosi hyvin myös, millanen on tossa 1. vaiheen kuvassa! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi selkeä tutoriaali :) Sopii ihanasti sulle toi nuttura! :)

  million-little-things.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Nyt mun on kyllä aivan pakko käydä ostamassa tollanen itsellenikin, VIHDOIN :D En saa enää muutoin hiuksiani siistille nutturalle, kun ne on kasvaneet niin paljon. Oon harkinnut tollaisen ostamista jo vuoden ja viimein päättänyt hankkia ;) Näyttää niin upealta tuo nuttura!

  VastaaPoista
 9. Mua ärsyttää, kun aina kun mä kierrän tos lopussa noita latvoja tohon ympärille, niin ne ei mene tollei piiloon kun sulla, vaan jää sellaseks "vanteeks" sen nutturan ympärille. En vaan millään saa niitä niinko tonne nutturan "alle", jos nyt ymmärrät mitä mä tarkotan ): oisko sulla mitään neuvoja tähän ongelmaan, miten sä saat ne kieputettua noi nätisti piiloo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut kiinnittää nutturan ylä- ja alaosaa pinneillä päähän kiinni kuten ohjeissa kehotin? Entä minkä kokoinen nutturadonitsi sulla on? Sulla saattaa olla pienempi donitsi mitä mulla? Tämmöisten isojen donitsien alle ne latvat peittyvät huomattavasti paremmin. Jos oot kaiken lisäksi vetänyt ne sen nutturan ympärille jo niin tiukasti ettei iukemmin pysty, niin silloin en saa auttaa enää. :(

   Poista
 10. Kiitos selkeistä ohjeista! Kattelin jo aiemmin, että miten onnistut tuossa nutturassa noin hyvin. Seuraavaksi sitten nutturadonitsin ostoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes ihanaa, että saan muutkin hankkimaan tuon nutturadonitsin! Se on nimittäin niin helppo, mutta tyylikäs juhlakäyttöönkin. Hiukset saa tosi nopeasti laitettua kauniisti, kun tuon käytön itse osaa. Eikä hintakaan ole juuri mitään. :)

   Poista
 11. Osaatko sanoo voiks tulla hyvä lopputulos vaik on vähän lyhyemmät ja ohuemmat hiukset? Saaks siitä nutturasta kovin isoo vai pitääkö ostaa sellanen ihan pieni donitsi? Mulla on tämmönen ongelma :( muuten tosi hyvät ohjeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis lyhyemmillä ja ohuilla hiuksilla tämmöisen isomman nutturadonitsin käyttö on varmasti tosi hankalaa, eikä donitsi peity kunnolla. Kannattaa siis ostaa pienempi. :)

   Poista
 12. Mä teen hiusdonitsilla nutturan aina tähän tyyliin: http://i1180.photobucket.com/albums/x419/SweetLife2/numba2.png

  Siinä ei tarvi sit pinneillä erikseen noita latvoja laittaa piiloon, ku ne menee tonne sisään :D mutta monta tapaa tähänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlailla teen kuin tämä ano, paljon kätevämpää omasta mielestä ainaki!:)

   Poista
 13. Näyttää ihan hirveeltä rehellisesti sanottuna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. :D Ihan normaalilta nutturalta mun mielestä.

   Poista
 14. Onko sulla kaksi korvisreikää vai näenkö harhoja? :)

  VastaaPoista
 15. Mistään en ennen oo löytäny näin hyviä ohjeita ton nutturadonitsin käyttöön.. Nyt täytyy itsekin käydä hankkimassa tommonen donitsi! :)

  VastaaPoista
 16. liian iso nuttura mutta pienempänä varmasti kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun hiuksille tuommonen iso nuttura. :)

   Poista
 17. Voi vitsit ihanaa kun teit tän postauksen! Just sopivasti kun koulu alkaa huomenna :) Oon niin kateellinen noille sun hiuksille kun pystyt käyttää tollasta isompaa nutturaa. Itelle sopii vaan semmone paljon pienempi kun on niin ohuet hiukset. Ihana blogi ja oot tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
 18. Ihan tällee ohi aiheen mut mikä kamera sul on? :)

  VastaaPoista
 19. Ei nyt liity tähä postaukseen, mut tulipahan mieleen et onko sulle ikinä tullu KOULUSSA kukaan sanomaan jotain et ne lukee sun blogia tmv?

  VastaaPoista
 20. voi kuinka kiva tutoriaali! :) Ihana kampaus!!

  VastaaPoista
 21. Iiiks nutturan teko ei onnistu vaikka ohjeet on selkeet.. Toi kohta 6, mun hiukset on pitkät ja paksut niin eihän siitä kieputuksesta mitään tuu..

  -Voisitko auttaa?c:

  VastaaPoista
 22. Miten saat sun hiukset noin korkealle ponnarille? Tää oli kyllä outo kysymys, mutta en vaan saa mun hiuksii korkealle :(

  VastaaPoista
 23. Tästä oli apua, kiitos!

  VastaaPoista

♥ Jätä ihmeessä kommentti ♥